YAYA ÖNCELİĞİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ

İçişleri Bakanlığı’nın “Yayalar Kırmızı Çizgimizdir” uygulaması kapsamında Salacak Sahili’ndeki yaya geçidine kırmızı çizgiler çekildi.

Etkinliğe İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu ile sanatçılar Melihat Gülses ve Kıraç katılım sağladı.

Vali Yerlikaya, Başkan Türkmen ve beraberindekiler etkinlikte yaya geçidindeki çizgiyi kırmızı renge boyadı.

Vali Yerlikaya, "Sürücülerin güvenli şekilde durup yayaya tebessüm etmesini ve bu süreçte sinirlenmeyip kornaya basmamasını istiyoruz. Bu mega kentte bizim misafirperverliğimiz, medeniyet değerlerimizdeki insanı sevmeyle ilgili sayısız menkıbeler, sayısız kıymetli sözlerin yanında benim bu anlattıklarımın hiçbir kıymeti yok. Ama bu şehrin Valisi olarak sanatçı dostlarımız, güvenlik güçlerimiz, şehrin belediye başkanı, şehrin emini, kaymakamımız ve sizlerin şahitliğinde bütün İstanbullulara sesleniyorum: Kaza istemiyoruz, yaralamalı, ölümlü, kesinlikle istemiyoruz. Yola çıkarken hepimiz diyoruz ki evimizden çıktığımız gibi huzurla, sıhhatle geri gelelim. Bunun yolu yaya geçidinde gördüğümüz yayaya tebessüm etmek.” Şeklinde konuştu.

Başkanımız Hilmi Türkmen etkinlikle ilgili sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Bugün ülkemizde yeni bir kampanya başladı; biz de Valimiz Sayın Ali Yerlikaya ve müzisyen arkadaşımız Kıraç’ın katılımı ile yayalarımız için kırmızı çizgilerimizi çekmeye başladık. Kırmızı çizgi görünce duruyoruz, yayaların geçmesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tarih : 30 Mart, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan