ÜSMEK YAVUZTÜRK KURS MERKEZİMİZİN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Üsküdar Belediyesi olarak bireylerin bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesine katkı sağlamak, kişisel birikimlerini artırmak, mesleki ve sanatsal bilgilerini geliştirmek, istihdam sağlamak amacıyla Üsküdarlıların hizmetine sunduğumuz ÜSMEK Yavuztürk Kurs Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik.

ÜSMEK kurs merkezlerimizde müzik ve gösteri sanatları, sanat ve tasarım, kişisel gelişim, seramik ve cam, el sanatları, giyim üretim teknolojileri, yabancı dil gibi 72 alanda 3 bin 700 programda verilen eğitimler sürüyor.

Başkanımız Hilmi Türkmen, "Üsküdarımızda Yavuztürk Mahallemizdeyiz. ÜSMEK'lerimizin 14'üncü kurs merkezini açıyoruz. İnşallah yakın zamanda açacağımız 2 yeni kurs merkezimizle sayısı 16'ya çıkacak. Bir de gastronomi yani yemek okulu açacağız. Toplam 17 kursumuz, bir de bu kurslarda üretilen ürünlerin, el ürünlerinin satılacağı bir satış mağazası açacağız. 18 tane kurs merkeziyle, 10 bin öğrencisiyle, Üsküdar'daki ÜSMEK gerçekten güzel bir noktaya doğru gidiyor. Üsmek kursları çok önemli. İSMEKler İstanbul’da köklü bir gelenekti, köklü bir eğitim merkeziydi. Ne yazık ki İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu dönem İSMEK kurslarına devam etmedi. Biz de Üsküdar ölçeğinde “İSMEK yoksa ÜSMEK” var dedik. Kursları geliştirerek, yeni branşlar açarak, yeni imkânlar ortaya çıkararak kursiyerlerimizle, Milli Eğitim Müdürlüğümüzle, Kaymakamlığımızla, işbirliği halinde yeni kurslarla yolumuza devam ediyoruz. ÜSMEK kurslarımızı özellikle hanımlar ve genç kızlar çok önemsiyor. Hem yeni eğitimler, yeni bilgiler, beceriler kazanıyorlar hem de sosyal anlamda moral, motivasyon buluyorlar. İnsanlar buralarda yeni arkadaşlıklar, komşular tanıyor." dedi

Tarih : 4 Kasım, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan