ÜSKÜDAR'DA 125 CM'LİK İGUANA BULUNDU

Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde bir binanın bahçesinden eve girmek üzereyken bulunan iguana vatandaşların ihbarı üzerine Üsküdar Belediyesi ekipleri tarafından Minik Dostlar Kliniği’ne getirildi.

Kliniğe getirilen iguananın veteriner hekimler tarafından yapılan sağlık kontrolleri sonrasında 125 cm boyunda ve 6 yaşında olduğu belirtildi. Tüm bakımları tamamlanan iguanaya “Bayram” ismi verildi.

Yaşanan bu ilginç olayı Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Twitter hesabında "Nat Geo Üsküdar! Bu işlere önem veriyoruz diye mi bizim karşımıza çıkıyorlar acaba diye düşünmüyor değilim. Arkadaşlarımız ihbar üzerine 125 santim boyunda bir İguana’yı arazide gezerken buldular. Öğrendik; ısırmaz ama kuyruk açısından uzak durun dediler." notuyla paylaştı.

Minik Dostlar Kliniği’nin bir süre daha misafiri olduktan sonra minik dostumuz “Bayram”ın Orman Bakanlığı’na teslim edileceğini belirten Veteriner İşleri Müdürü Ömür Uzunali, “İki gün önce saha ekiplerimize Altunizade Mahallesi'nde bir iguananın bahçe içinden bir eve girme teşebbüsünde bulunduğuna dair bir ihbar geldi. Çok inanasımız gelmedi ama ekiplerimizi her ihbara gönderiyoruz. İhbara giden ekiplerimiz sahada iguanayı görüyorlar ve file ile yakalıyorlar. Daha sonra Minik Dostlar Kliğinimize getiriyorlar. Burada veteriner hekim arkadaşlar tarafından ilk müdahalesi yapılıyor. Daha doğrusu sağlık kontrolünden geçiriliyor. Sıkıntısı olmadığı görülüyor. Biraz susamış ve acıkmış olduğunu gördük. Yemeğini ve suyunu verdik sonra Başkanımız Hilmi Türkmen Beyefendi’nin talimatıyla koruma altına aldık.” şeklinde konuştu.

Minik dev iguananın Üsküdar'a nasıl geldiği ise şimdilik bilinmiyor.

Tarih : 29 Temmuz, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan