ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN GİRESUNLU HEMŞEHRİLERİNE GEÇMİŞ OLSUN DESTEĞİ

Doğu Karadeniz Bölgesi’ni etkisi altına alan kuvvetli yağış sonucu Giresun, Samsun, Rize ve Trabzon’da sel felaketi yaşandı. Samsun, Rize ve Trabzon’da can kaybı yaşanmazken sel ve heyelan sebebiyle birçok araç yollarda sürüklendi, istinat duvarları çöktü.

Tüm Türkiye’yi derinden üzen felakette Giresun’da önceki akşam etkili olan sağanak yağış 7 ilçede sele sebep oldu. Özellikle Dereli ilçesi ağır kayıplar verdi. Felakette 2’si asker 8 kişi hayatını kaybetti. 17 binanın yıkıldığı, 361 yapının hasar gördüğü Dereli ilçesi ve çevre ilçelerde selin izleri devletimizin desteği ile silinmeye çalışılıyor. Bölgede devam eden arama kurtarma çalışmaları AFAD, AKUT ve UMKE ekiplerinin yanı sıra özel dalgıç timlerinin eşliğinde sürüyor.

Giresun’da meydana gelen bu elim felaket sebebiyle Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Başkan Türkmen Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Giresun! Giresun Belediye Başkanımız, değerli dostum Aytekin Şenlikoğlu ile görüştük. Devletimiz afet bölgesinde, milletimizin yanında. Üsküdar olarak 3 iş makinası ve 3 kamyon ile biz de Giresunlu hemşehrilerimizin yanındayız. Bu günleri hep birlikte aşacağız inşallah.” diyerek Üsküdar Belediyesi olarak Giresun’da sel bölgesinden devam eden çalışmalar için kullanılmak üzere gönderilen araç desteğini paylaştı.

Üsküdar Belediyesi olarak Giresun ilimizde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, sel felaketinin yaşandığı bütün illerimize de geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Tarih : 25 Ağustos, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan