MİNİK DOSTLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ

İstanbul’da geçtiğimiz günlerde etkili olan soğuk hava ve yoğun kar yağışından sokaktaki minik dostlarımızın etkilenmemeleri için Minik Dostlar Kliniği saha ekipleri alınan önlemler ile görev başındaydı.

Minik Dostlar Kliniği saha ekipleri tarafından yağıştan etkilenmeyecek yerlere yerleştirilen mama odaklarına sürekli mama takviyeleri yapıldı. Aynı zamanda kedilerin 15 dakika boyunca ısınmalarının hayati önem taşıması sebebiyle vatandaşlardan apartman kapılarının açık bırakılması konusunda Üsküdar Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden duyuru yapıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de konuya dikkat çekmek için sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulundu. Başkan Türkmen, “Kedilerin 15 dakika sıcak bir yerde durmaları bile onlar için çok önemli. Apartman kapılarını ara ara açık bırakarak minik canlara büyük bir iyilik yapabiliriz.” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların Yavuztürk Mahallesi’nde dere yatağına düşen bir köpeği donmak üzereyken bulup Üsküdar Belediyesi Çağrı Merkezi’ni araması ile harekete geçen saha ekipleri, Minik Dostlar Kliniği Ambulansı ile yaralı köpeği kliniğe getirdi. Yapılan tedavi ve kontroller sonrasında minik dostumuzun durumunun iyi olduğu belirtildi.

Bir hafta süren kar yağışı boyunca Minik Dostlar Kliniği saha ekipleri nöbetleşe olarak mama takviyelerine devam ederek, hasta ve yaralı minik dostlarımızın tedavilerini gerçekleştirdi.

Üsküdarlı hemşehrilerimiz sokaktaki canlarımızla ilgili acil durumlarda Üsküdar Belediyesi Çağrı Merkezi’ni 444 0 875 numaralı telefondan arayarak Minik Dostlar Kliniği’nden ücretsiz yardım alabilirler.

Tarih : 22 Şubat, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan