MİLLİ AĞAÇLANDIRMA BAYRAMI’NDA GELECEĞE NEFES DÜNYAYA NEFES

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz yıl 11Kasım'ı “Milli Ağaçlandırma Günü” ilan etmesiyle tüm Türkiye genelinde “Geleceğe Nefes Seferberliği” kampanyası başlatıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından 11 Kasım Çarşamba günü Validebağ Korusu’nda fidan dikme töreni gerçekleştirildi. “Bugün Fidan Yarın Nefes” sloganı ile başlatılan fidan dikme törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ve öğrenciler katılım sağladı.

Başkan Türkmen, “Biz Üsküdar’da kişi başına düşen yeşil alan miktarını artırmak için çok büyük bir çaba gösteriyoruz. Bunda da başarılı olduk elhamdülillah. Bugün de Validebağ Korusu’ndayız. Yeşilimize yeşil katacağız. Bir ağacı kesip, tüketmek birkaç dakikalık iş ama o ağacın büyümesi onlarca yıl sürüyor. Tablo hepimizi korkutmalı. Tükettiğimizden fazlasını dikmezsek ormanlar dünya çapında yok olacaklar. Bugünkü etkinliğimizin bu bilince vesile olmasını diliyorum. ‘Yeşil İstanbul, Yeşil Türkiye için Yeşil Üsküdar’ diyorum.” şeklinde konuştu.

Yarınlara daha yeşil bir miras bırakmak için öğrencilerle birlikte fidan dikimi gerçekleştirilerek sulamaları yapıldı.

Tarih : 11 Kasım, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan