KADIN GİRİŞİMCİLERİMİZ DÜNYAYA AÇILIYOR

Üsküdar Belediyesi olarak hem ülke ekonomisine katkıda bulunmak hem de girişimcilere destek olmak amacıyla bir projeye daha imza attık.

Belediyemizin proje sahibi olduğu ve İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 yılı Girişimcilik Mali Destek Programı kapsamında hibe desteği almaya hak kazandığı E-Hub Üsküdar Projesi faaliyetlerine başladı. Bu kapsamda kadın girişimcilerin ürünlerini tüm dünyaya tanıtabilmesi ve kazanca dönüştürebilmesi amacıyla düzenlenen eğitim semineri yoğun ilgiyle karşılandı. E-Hub Üsküdar Projesi’nin Üsküdar’dan dünyaya seminerleri yıl boyunca devam edecek.

Proje kapsamında ilk seminer 10 Şubat Perşembe günü Atölye Üsküdar Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi’nde yapıldı. Seminer, KÜP Projesi üyesi olan ve el emeği ürünlerini Üsküdar’ın farklı pazarlarında ve belediyemizin hizmet binasının giriş katında bulunan dükkânında müşterileri ile buluşturan 60 girişimci kadının katılımı ile gerçekleşti. Seminerde WORLDEF Eğitim ve Danışmanlık Direktörü Hasan Basri Demir moderatörlüğünde WORLDEF Müşteri İlişkileri Yöneticisi Bengü Ülgar ve Four Seasons ETSY Kurucusu Hakan Gerin; e-ticaret, e-ihracat, ulusal sanal pazaryerleri ve uluslararası sanal pazar yerleri hakkında detaylı bilgi verdi. Kadın girişimciler sanal pazar yerlerinin kendilerine sundukları imkânları ve ulusal-uluslararası pazaryerlerinde işlem yapmayı uygulamalı olarak öğrendiler.

E-Hub Üsküdar Projesi Nedir?

E-Hub Üsküdar Projesi Girişimcilerin dijital teknolojiler ve dijitalleşme kültürü ile e-ticaret teması odağında desteklenerek güçlü iletişim, dijital dönüşüm ve sürdürülebilir gelişimine katkı sağlamak, dijital dönüşüm alanında çalışan girişimciler için kuluçka programı oluşturmak amacıyla İstanbul Kalkınma Ajansı 2021 Mali Destek Programına hibe desteği başvurusu yapılan bir projedir. Üsküdar Belediyesi’nin proje sahibi olduğu E-Hub Üsküdar Projesinin; Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Üsküdar Üniversitesi proje ortaklarıdır.

Projenin Hedefleri:

  • Dijital girişimcilik alanında e-ticaret kültürünün yayılması için girişimcileri, girişimci adaylarını ve toplumu bilinçlendirmek.
  • Kuruluş, üretim, yönetim, finans, insan kaynakları, pazarlama, eğitim gibi süreçlerde dijital girişimcilerin e-ticaret alanında donanımlı hale gelmesi için çalışmalar, eğitimler, uygulamalar geliştirmek. Dijital girişimcilik alanında e-ticaretin temel yapı taşlarını oluşturan süreçlerini incelemek, analiz etmek ve raporlayarak dijital girişimcilerin başarı düzeylerini artırmak.
  • Dijital girişimcilik alanında e-ticaret girişimcilerinin süreçlerinde doğru kararlar vermeleri ve doğru sonuçlar elde etmeleri için süreç iyileştirme çalışmaları ile kuluçka süreçlerine katkı sağlamak.
  • Dijital girişimcilik alanında e-ticaret ile ilgili etkinlikler, toplantılar düzenleyerek üyeler ve toplumun ilgili kişileri arasında bir platform, ağ kurulmasını sağlamak.
  • Girişimcilerin ürünlerini tanıtması güvenilir internet ortamı sunmak.
  • Elektronik ticaret teknolojilerinin geliştirilmesi ve pazarlanması için teknik altyapı desteği sağlamak.

Tarih : 16 Şubat, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan