GERİ DÖNÜŞEBİLİR ATIKLAR ÜSKÜDAR İÇİN İYİLİĞE DÖNÜŞÜYOR

Belediyemiz tarafından 6 yıl önce hayata geçirilen “Dönüşümde Üsküdar Modeli” projesi ile geri dönüşebilir atıkların dönüşümünden elde edilen gelir ihtiyaç sahipleri ve minik dostlarımız için iyiliğe dönüşüyor.

Üsküdar Atık Yönetim Merkezi’nde toplanan kâğıt, metal, plastik ve ahşap gibi atıklar kendi içlerinde sınıflandırılıp işlemlerden geçerek ekonomik bir değere dönüştürülüyor. Dönüşümden elde edilen gelir sayesinde Üsküdar Belediyesi olarak yüzlerce engelliye tekerlekli sandalye, binlerce kişiye sıcak yemek, ihtiyaç sahibi öğrencilerimize burs yardımı, ihtiyaç sahibi ailelere destek kart, yiyecek, giyecek ve kışlık yakacak yardımı ile minik dostlarımıza yuva ve mama desteği sağlayarak adeta çöpten hayır çıkarıyoruz.

Site sakinlerine, okul idarecilerine, ev hanımlarına ve muhtarlara sokak sokak, mahalle mahalle anlattığımız proje kapsamında geleceğin yetişkinleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize bu anlayışla yetişebilmeleri için özellikle geri dönüşümle ilgili bilgi aktarımı sağlıyoruz.

Üsküdar Atık Yönetim Merkezi’ne düzenli olarak davet ettiğimiz okul öğrencilerine geri dönüşebilir atıkların nasıl dönüştüğünü, hangi aşamalardan geçerek ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürmeye vesile olduğunu anlatıyoruz.

Böylelikle belediyemiz tarafından uygulanan “Dönüşümde Üsküdar Modeli” ile Üsküdar’da çöp kavramı değişerek bazen engelli bir vatandaşımıza tekerlekli sandalye, bazen sabahın erken saatlerinde işine, okuluna giden vatandaşımıza sıcak çorba ya da yaşlı ve kimsesiz yaşlılarımızın evine sıcak aş olarak giden bir hayır işine dönüştü.

Haberin videosu için tıklayınız.

Tarih : 13 Ocak, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan