ÇOCUK ZİRVESİ’NDE MİNİKLER KÜRSÜYE ÇIKTI

Üsküdar Belediyesi olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlediğimiz Çocuk Zirvesi 25 Kasım tarihinde Nevmekân Sahil’de gerçekleşti.

Kardeşlik, akranlık ve arkadaşlık konulu araştırmanın yön verdiği zirve, çocuk temalı kısa film gösterimi ile başladı. Zirvenin “Çocuklar Konuşuyor” başlıklı oturumunda mikrofonu eline alan çocuklar, kardeşlik, akranlık ve arkadaşlık konularına ilişkin görüşleriyle katılımcılara seslendi.

Zirvenin “Çocuklar Konuşuyor” başlıklı oturumunda konuşan 8 - 10 yaş arası minikler, kürsüde kardeşlik, akranlık ve arkadaşlık konularına ilişkin görüşleriyle katılımcılara hitap etti.

Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı’nın katıldığı zirvede akademisyenler de konuşmalarıyla farklı konuları ele aldı. Zirvede kardeşlik, akranlık ve akrabalık temaları çerçevesinde çocukların gereksinimleri, ailelerin ve diğer sosyal çevrelerin karşılaştıkları zorluklar ve bu konularda politika yapıcılara veri oluşturacak öneriler değerlendirildi.

Çocuk Zirvesi’nde konuşan Başkanımız Hilmi Türkmen, “Çocuklar Allah’ın bizlere büyük bir lütfu. Çocuklar gerçekten dünya hayatının süsü. Üsküdar Belediyesi olarak bu dönemin en önemli, en çılgın projesi olarak Çocuk Köyü yapıyoruz. Beykoz sınırında Küçüksu Mahallemizde Çocuk Köyü projemiz var. Bu projenin şu anda dünyada örneği yok. Bence çocuklarımız da daha doğal bir hayatı, köy ve mahalle hayatını özlüyorlar ve merak ediyorlar.” dedi.

Zirveye arkadaşlarıyla ve kardeşiyle beraber katılan 8 yaşındaki Yağmur Arslan, “Bence arkadaşlık ve dostluk çok iyi şeyler. Dostluk olmazsa insan tek olur, yardım alacak kişisi olmaz. Çünkü arkadaşlık kurunca yanında biri oluyor” dedi.

Tarih : 26 Kasım, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan