"YETİMİN, MAZLUMUN BİR GÜLÜŞÜNE 4 MEVSİM SIĞAR” ANLAYIŞIYLA İDLİB İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATTIK

Üsküdar Belediyesi olarak İdlib’de bulunan kardeşlerimiz için yardım kampanyası seferberliği başlattık. Sadaka Taşı Derneği ile ortaklaşa yürüttüğümüz kampanya sayesinde Üsküdar’dan İdlib’e adeta gönül köprüsü kuruyoruz.

Soğuk kış şartlarında İdlib’de çadırlarda yaşayan savaş mağduru ihtiyaç sahipleri için çadır, soba, yakacak, battaniye, çizme, mont, hasır, gıda, hijyen paketi gibi yardım malzemelerini 15 Şubat tarihine kadar topladıktan sonra TIR’lara yükleyip İdlib’e ulaştırmayı hedefliyoruz. Belediyemizin 444 0 875 numaralı çağrı merkezi hattını arayarak detaylı bilgiye ulaşmak mümkün.

"Yetimin, Mazlumun Bir Gülüşüne 4 Mevsim Sığar” anlayışıyla başlattığımız kampanyayı Üsküdar’da bulunan sivil toplum kuruşları ve mahalle muhtarlarının katılımı ile 31 Ocak tarihinde gerçekleştirdiğimiz toplantıda duyurduk. Belediye başkanımız Hilmi Türkmen programda yaptığı konuşmada, “Bir an önce harekete geçmek durumundayız. 15 gün içerisinde yardımlarımızı toplayıp 20 Şubat’ta TIR’larımızı İdlib’e doğru yola çıkaracağız. Hedefimiz 100 TIR. “ şeklinde konuştu.

Kış şartlarının ağırlaşması ile yaşam mücadelesi veren İdlib’deki kardeşlerimiz ve özellikle çocuklar çok üşüyor. Bir nebze olsun yaralarını sarabilmek adına başlattığımız kampanyaya destek ve yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımız mahalle muhtarlıklarına ve belediyemizin tüm hizmet birimlerine yardımlarını ulaştırabilirler.

Haberin videosu için tıklayınız.

Tarih : 2 Şubat, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan