YENİLENEN MİHRİMAH SULTAN ÇOCUK KÜTÜPHANESİ AÇILDI

Üsküdar Belediyesi olarak çocukların sosyo-kültürel gelişimlerine katkı sunmak, donanımlı bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak ve okuma alışkanlığı kazandırmak için kapsamlı bir tadilatla yenilediğimiz Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi' ni yeniden çocuklarımızla buluşturduk.

Mihrimah Sultan Camii'nin hemen yanında çocuklar için bir vaha olan Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi' nin açılışına belediye başkanımız Hilmi Türkmen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, belediye başkan yardımcıları kurum müdürleri ve çok sayıda Üsküdar'lı katıldı.

2 katlı binası, 2 salonu ve 13.000 kitap ile 3-14 yaş grubuna hitap edecek Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi, pazar günleri hariç haftanın 6 günü 08.30 -18.00 saatleri arası hizmet verecek.

Çocuklarımız kütüphanede kitap okuma alışkanlığı kazanmanın yanında hayal güçleri ve becerilerini de geliştirecek. Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi'nde etkinlik alanı, okuma salonu, resim, boyama etkinlik alanı, masal anlatıcılığı etkinlik alanı, strateji-zeka oyun alanı, öğrencilerin görsel ve işitsel algılarının gelişmesine katkıda bulunacak alanlar yer alırken aynı zamanda velilere yönelik programlar da gerçekleştirilecek.

Üsküdarlı çocukların şarkılar ve şiirler seslendirdiği açılışta konuşan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, “Bizim sanat akademilerimiz var ve akademinin öğrencileri sevgili çocuklar burada şarkı söyledi. Bunun yanında çocuk üniversitelerimiz var, bilgi evlerimiz var ve şimdi çocuk kütüphanelerimiz de oldu. İlçemizdeki ilk çocuk kütüphanesini açıyoruz. Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi. Haftaya Çinili Çocuk Kütüphanesi'ni de açacağız ve orası da Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi gibi tarihi bir eser. Ondan sonraki hafta Selimiye Mahallemizdeki Selimiye Çocuk Kütüphanesi' ni açacağız ve böylece bir çocuk kütüphanesi dizimiz olmuş olacak. Buralara anneleriniz babalarınızla geleceksiniz. Siz kütüphanedeyken onlara da yan tarafındaki kütüphanelerde hizmet sunulacak. Sevgili çocuklar sizler burada kitaplarınızı okurken simitlerinizi, çöreklerinizi yiyecek, meyve sularınızı içeceksiniz ve hesabı başkan amcamız ödeyecek diyeceksiniz.” dedi.

Konuşma ve açılış merasiminden sonra Mihrimah Sultan Çocuk Kütüphanesi'ni misafirlere ve çocuklara tanıtan başkanımız çocukların etkinliklerine katıldı ve hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

Tarih : 8 Kasım, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan