YAZAR HAYATİ İNANÇ ÜSKÜDARLILARI DİVAN EDEBİYATI’NIN GEÇMİŞİNE GÖTÜRDÜ

Yazarlığın yanı sıra avukatlık, yayıncılık, denetçilik, öğretmenlik ve sunuculuk unvanlarına sahip Hayati İnanç, 7 kitaptan oluşan serisiyle aynı adı taşıyan “Can Veren Pervaneler” söyleşisinde Üsküdarlılarla bir araya geldi. Hayati İnanç, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen söyleşisinde unutulmaya yüz tutan Divan Edebiyatı’nın kültürel özelliklerini kendine has üslubuyla anlattı.

Söyleşide eğitim, teknoloji, bilim, Türk geleneklerini ve ölüm konularını işleyen Hayati İnanç, vasiyetini belirterek, kendi internet sitesinde paylaştığı 5 tane kitabı salondaki dinleyiciler tarafından okunması tavsiyesinde bulundu.

Yazar Hayati inanç, “Hem Fatih'in hem Abdülhamid'in mirasını takiben ben de vasiyetim olarak web sayfama kitaplar koydum. Kitaplar oradan okunabiliyor, basıyorsun açılıyor. Kimse yanlış anlamasın, kendi yazdığım naçiz kitaplardan söz etmiyorum. Ama bunlar öyle değil, bunlar temel kitaplar. Olmazsa olmaz, medeniyetimizin ekseninde, merkezinde olan kitaplar.” diyerek vasiyetini açıkladı.

Tarih : 11 Ocak, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan