YASSIADA DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI’NA “DEMOKRASİ YOLCULUĞU” BAŞLADI

Geçtiğimiz günlerde ziyarete açılan Demokrasi ve Özgürlükler Adası'na her Perşembe ziyarete gidiyoruz.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen in twitter hesabından “Sizlere anlamlı bir haberim, müjdem var. Bundan böyle her Perşembe 12:00’de Yassıada’ya, yeni adıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’na gideceğiz. Bu “Demokrasi Yolculuğu”na hepiniz davetlisiniz.”diye duyurduğu yolculuğa kayıt yaptırmak için 4440875’i arayabilirsiniz.

Toplumsal hafıza açısından son derece önemli bir açık hava müzesi haline getirilen Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda, Adnan Menderes, Hasan Polatkan ve Fatin Rüştü Zorlu'nun hatıraları yaşatılırken Yassıada'nın tarihine de ışık tutuluyor.

Bünyesinde yer alan müzeler, tarihi ve tescilli yapılar, restoranlar, kütüphane ve açık hava sanat eserlerinin ziyaret edilebildiği Demokrasi ve Özgürlükler adasına her Perşembe saat 12:00 da Valide Sultan gemimizle giderek yakın tarimize yerinde ışık tutuyoruz. Unutulmamalıdır ki Rahmetli Menderes’i ve arkadaşlarını idam sehpasına çıkartanların ve onları destekleyenlerin alınlarındaki kara leke hiçbir zaman silinmeyecektir. Buna karşılık Menderes ve arkadaşlarının milletimizin kalbindeki mümtaz yeri her geçen yıl daha da güçlenerek hep devam edecektir.

Tarih : 4 Kasım, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan