ÜSKÜDARLI ÇINARLARIMIZLA SALACAK SAHİLE ÇINAR AĞACI DİKTİK

Geçtiğimiz günlerde Üsküdar Salacak sahilde 4 kişi tarafından motorlu testere ile kesilen 2 yetişkin ağacın yerine yeni ağaç dikimi için etkinlik düzenlendik.

17 Mart gecesi Kız Kulesi’nin hemen karşısında bulunan yeşil alandaki ağaçları kesen şahıslar zabıta ekiplerimiz tarafından suçüstü yakalanıp cezai işleme tabi tutulmuştu.

Kesilen ağaçlara büyük tepki gösteren Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, yeni ağaç dikimi için çalışma başlattı.

Etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Vefa Destek Grubu üyelerimiz ve Üsküdarımızın Çınarları katılım sağladı.

Başkan Türkmen, "Şu anda Üsküdar Salacak sahilindeyiz. 17 Mart gecesi kimlikleri sonradan belirlenen şahıslar, saat 02.00 sıralarında buradaki güzelim çınar ağaçlarını resmen katlettiler. Olay zaten yargıda devam ediyor. Kim kesti, niye kesti, niye kestirdi? Bilmiyoruz ama bu kişileri yargıya teslim ettik. İçimiz yanıyor. Bu kadar güzel sahilde şu yetişkin çınarları kesmek hangi akla mantığa sığar? Anlamak mümkün değil. Bizler Üsküdar Belediyesi, Kaymakamlığımız ve bizim 'Çınarlarımız' dediğimiz büyüklerimizle burada kesilen ağaçların yerine 4 büyük çınar diktik. Sosyal Destek Gruplarından olan Vefa Grubu da büyüklerimize çok hizmet ettiler. Emniyet teşkilatımız, polislerimiz başta olmak üzere zabıta teşkilatımız, tüm kamu kurumunda çalışan personel 'Vefa Destek Grubu'nu' oluşturuyor. Büyüklerimizin her türlü ev ihtiyaçları karşılandı. Şimdi de birlikte burada çınarlarımızı dikmiş olduk. Çınarlar inşallah hızla büyüyecek ve güzel Salacak Sahilimiz eski görüntüsüne kavuşmuş olacak.” şeklinde konuştu.

Tarih : 27 Mart, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan