ÜSKÜDARIMIZIN GELECEĞİ ÖĞRENCİLERİMİZ 2021’E DAİR ÜMİTLERİNİ KAĞIDA DÖKTÜ

Üsküdar Belediyesi’nin Şubat ayı içerisinde başlattığı “2021’e Dair Ümitlerim Yarışması”nı kazanan öğrencilerin ödülleri Belediye Hizmet Binamız önünde gerçekleşen törenle sahiplerine teslim edildi.

Törene, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Türkmen ve öğrenciler ile veliler katılım sağladı.

Sosyal mesafe ve hijyen tedbirleri alınarak açık havada düzenlenen törende konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Böylesi dönemlerde insanlık kendini sanat ile ifade eder. Sanat, hayallerimizi, umutlarımızı canlı tutar. Bize direnme gücü verir. Biz de bu noktadan hareket ederek 2021’e Dair Ümitlerim Yarışması’nı düzenledik. Çocuklarımız ve gençlerimizden hayallerini, beklentilerini, ümitlerini ve planlarını sanat aracılığıyla ifade etmelerini istedik. Üsküdarlı öğrenciler bizi yine şaşırtmadılar. Her zaman olduğu gibi harika eserler yarattılar. Üsküdarlılarda tarihten gelen bir sanatçı ruhu var, buna inanıyorum. Sadece yetenek değil bu. Şehrimizin havası ve manevi iklimi de sanatçılara ilham veriyor. Yarışmaya katılan çocuklar ve gençler de bu iklimin hakkını vermeyi başardı. Başarı yolunda ilerleyen tüm çocuklarımız ve gençlerimizin her zaman destekçisiyiz.” şeklinde konuştu.

Yarışmaya 1211 eserle katılan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri arasından ödül almaya hak kazanan 3 farklı branştan 54 eserin sahibi, ödüllerini Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve belediyemizin müdürlerinin elinden teslim aldı.

Renkli çizgi-karikatür, karakalem resim ve renkli resim olmak üzere üç kategoride yeteneklerini konuşturan eser sahiplerinden birincilik kazananlara; dizüstü bilgisayar, ikincilik kazananlara tablet ve üçüncülük kazananlara fotoğraf makinesi ödülü verildi. Bu ödüllerin yanı sıra yarışmayı kazanan tüm öğrencilere Nevmekân’da 2 kişilik kahvaltı ve Üsküdar Belediyesi yayınlarından seçkin kitaplar hediye edildi.

Tarih : 22 Nisan, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan