ÜSKÜDAR’DAKİ ORTAOKUL ÖĞRENCİLERİ İSTİKLÂL MARŞIMIZI GÜZEL OKUMAK İÇİN YARIŞTI

Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “ İstiklâl Marşımızı Güzel Okuma” yarışmasının finali Üsküdar Gençlik Merkezi’nde gerçekleşti.

Üsküdar’daki ortaokullar arası düzenlenen yarışmanın final törenine Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Ödül töreninde konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Mehmet Akif Ersoy’un kahraman ordumuza ithaf ettiği ve milletimize, bizlere hediye ettiği İstiklal Marşımızın kabulünün 100. Yılını kutluyoruz. Bu yıl aynı zamanda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından “Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı” ilan edildi. 2021’i bu duygularla bu güzel vesileyle geçirmek nasip olsun inşallah. İstiklal Marşı elbette yazıldığı dönemin etkilerini taşır ama sadece oraya hapsetmek mümkün değil. Bu marş, milletimizin tarihteki yolculuğunu da özetleyen epik bir metindir. Aruz vezninin en güzel örneklerinden biridir. 20. Yüzyıl Türk şiirinin en önemli eserlerinden biridir. Edebiyat tarihimiz için de milli kimliğimiz için de önemi tartışılmaz bir eserdir İstiklal Marşı. Böyle güzel bir şiiri, güzel okumak da elbette hem milli hislerimizi canlı tutuyor hem de ruhumuza ferahlık veriyor. Bu güzelliği teşvik etmek için, İstiklal Marşı kalplerimizde bir kere daha yankılansın diye düzenlediğimiz bu yarışmaya katılan sevgili yarışmacıları şimdiden tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkan Hilmi Türkmen yarışmanın ilk üç finalistine hediyelerini takdim etti. İstiklâl Marşı’nı birbirinden güzel okuyan öğrenciler arasından Şehit Kader Sivri Ortaokulu'ndan Yağmur Uçar birinciliği kazanırken Milli Eğitim Vakfı Ortaokulu'ndan Ramazan Türk ikinci ve Mehmetçik Ortaokulu'ndan M.Arda Altaş üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Tarih : 12 Mart, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan