ÜSKÜDAR’DA TEDAVİSİ YAPILAN MİNİK LEYLEK GÖÇ YOLCULUĞUNA BAŞLADI

Yaz mevsiminin bitmesi ile sıcak ülkelere uçuş yapan leyleklerin göç yolculuğu başladı. Avrupa ve Kuzey ülkelerinden Güney Afrika’ya İstanbul üzerinden göç eden binlerce leylek gökyüzünde adeta görsel bir şölene sahne oldu.

Sonbahar ve İlkbahar mevsimlerinin habercisi olan leylekler kıtalar arası göç yolunda en uzun yolculuğu İstanbul üzerinden yapıyor. Avrupa ve Balkanlar'da yazı geçirdikten sonra Ağustos- Eylül aylarında Afrika'ya göç eden ve bu göç sırasında toplandıkları en dar alan olan İstanbul'da, geçen yıllarda bir günde 237 bin, toplamda 1 milyona yakın leylek geçişi yaşandı.

İstanbul semalarından yolu Üsküdar Belediyesi Minik Dostlar Kliniği’ne düşen leylek uzman veterinerler tarafından sağlık kontrolünden geçirilerek göç yolculuğuna hazırlandı. Birçok türden hayvanın bakım ve kontrolünün yapıldığı klinikte ağırlanan leylek artık göçe hazır.

Twitter hesabında paylaşım yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Minik leylek göç yoluna çıkmadan önce kliniğimize uğradı, uzun yol bakımını yaptık. 10-15 bin km gider, bana mısın demez artık.” diyerek minik dostumuzu Afrika’ya doğru uğurladı.

Gruplar halinde İstanbul’dan uğurlanan leylekler coşkulu serüvenleriyle en yoğun geçişin yaşandığı Mart-Nisan aylarında tekrar ülkemizden geçerek ilkbaharı müjdeleyecekler.

Tarih : 25 Ağustos, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan