ÜSKÜDAR’DA KORONAVİRÜS ÖNLEMLERİ KAPSAMINDA DENETİMLER PAZAR YERİ VE AVM İLE DEVAM EDİYOR

Türkiye genelinde 81 ilde başlatılan maske, mesafe ve hijyen denetimleri Üsküdar’da hız kesmeden devam ediyor.

İçişleri Bakanlığının genelgesi doğrultusunda Üsküdar Belediyesi ve Üsküdar Kaymakamlığı koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde alınan önlemleri yerinde denetledi. Üsküdar Belediyesi Zabıta ekipleri ve Üsküdar Kaymakamlığı’na bağlı görevliler 11 Ağustos tarihinde sabahın erken saatlerinden başlayıp gün boyu devam eden kontrollerle vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen kurallarını hatırlattılar.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ve Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek’in de bizzat sahada olduğu denetimlerde ilk durak Küplüce halk pazarı oldu. Türkmen ve Demiryürek ardından Acıbadem semtindeki en büyük alışveriş merkezinde gezen ve yemek yiyen vatandaşlarla birlikte işletme sahiplerini salgına karşı bir kez daha uyardılar.

Başkan Hilmi Türkmen basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Bizler de yerel yönetimler olarak bu denetimlerin içerisindeyiz. Bu denetimlerin amacı asla bir cezai işlem uygulamak değil farkındalığın artırılmasını sağlamak. Görüyoruz ki esnafımızın ve vatandaşların konuya yaklaşımı oldukça güzel. Kurallara uyulduğunu görüyoruz, alışveriş merkezleri ve bazı iş yerlerinin tüm tedbirlere uyduğunu gördük." şeklinde konuştu.

Kaymakam Murat Sefa Demiryürek kendilerine denetim sırasında eşlik eden basın mensuplarına teşekkür ederek, "Genel anlamda alınan tedbirlerin uygulandığını görüyoruz. Biz de genel merkezi idare olarak belediyemiz ile birlikte sahadayız. İnsanlarımızın özellikle toplu olarak bulunabileceği bütün alanlarda İçişleri Bakanlığımızın talimatı doğrultusunda özellikle rehberlik ön plana çıkartılacak şekilde sahada olmaya devam edeceğiz." İfadelerini kullandı.

Yetkililer tarafından denetimler sırasında rehberlik edici ve bilinçlendirmeye yönelik faaliyetlere ağırlık verilecek olup denetim faaliyetlerinin etkinliğinin ve görünürlüğünün en üst seviyede tutulacağı belirtildi.

Tarih : 14 Ağustos, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan