ÜSKÜDAR'DA GENÇLER EĞİTİM VE İŞ İMKANLARINA KAVUŞUYOR

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İlçe Milli Eğitim Merkezleri işbirliğinde yürütülen eğitim ve iş odaklı projelere yeni bir boyut getiren belediyemiz çok sayıda genci eğitim ve iş imkanlarıyla buluşturacak.

Proje kapsamında ailevi sebeplerden veya başarısızlıktan liseye devam edemeyen, sınıfta kalan öğrencilerin eksik eğitimleri tamamlanıyor. Lise diploması alan öğrenciler, ustalık belgeleriyle de işyeri açma imkanına erişiyor.

Belediyemizin ev sahipliğinde Boğaziçi Yaşam Merkezimizde gerçekleşen protokol programına MÜSİAD Başkanı Mahmut Asmalı, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek , başkanımız Hilmi Türkmen, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, öğrenciler ve veliler ile çok sayıda eğitim görevlisi katılım sağladı.

Belediyemizin geliştirdiği Mesleki Eğitim Merkezi Diploma Programı'na yaş sınırından bağımsız olarak herkes başvurabiliyor. Katılımcılar haftada 1 gün okula giderek edebiyat, tarih, matematik gibi teorik dersleri alıyor. Haftanın kalan 4 günü ise öğrenim gördükleri okulun belirlediği ve öğrencilere eğitim vermeye uygun şartları yerine getiren iş yerlerinde çalışma hayatını deneyimliyor. Bu süre içinde katılımcıların SGK primleri devlet tarafından ödeniyor. Katılımcılar 9. sınıfta asgari ücretin en az yüzde 30'unu, 10 ve 11. sınıfta en az yüzde 40'ını 12. sınıfta ise en az yüz 50'sini kazanıyor.

Başkanımız Hilmi Türkmen programda yaptığı konuşmada, "Bu akşamki toplantımızın amacı Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'yle birlikte yapacağımız protokol imzası. Çok önemli ve bir o kadar hassas bir programda beraberiz. Sıradan bir iş değil, gelir geçer bir konu değil. Aslında her annenin, babanın rüyası, hedefi olan, Allah'tan niyazda bulunurken birinci sıradaki talebi olan konuyu konuşuyoruz. 2014 yılında belediye seçimlerinden sonra biz belediyemizde ÜSİM yani Üsküdar istihdam Merkezi adında bir birim kurduk. ÜSİM'i kurarken bir hedef belirledik. Dedik ki; 5 yılda yani 2019'a kadar Üsküdar'dan beş bin gencimize iş bulabilirsek kendimizi başarılı sayacağız. İş o kadar önemli ki toplumun huzurunu, ailenin saadetini direkt ilgilendiren bir konu. Bu projeyle esnafımıza ekonomik olarak bir yük yüklenmeyecek. Devlet masraflarını karşılayacak. Çocuklarımız bir taraftan çalışacak meslek sahibi olacaklar. Bir atölyede, iş yerinde, bir dükkanda çalışacaklar, hem para kazanacaklar, hem de bir zanaat sahibi, sanat erbabı olacaklar. Çocuklarınızı 31 Aralık tarihine kadar bu projeye kaydederseniz bir yıl kazanmış olacaksınız." şeklinde konuştu.

Tarih : 28 Aralık, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan