ÜSKÜDAR’DA CUMHURİYET BAYRAMI ÇOŞKUSU

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 97’nci yıldönümünde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Üsküdar'da da coşkuyla kutlandı. Pandemi koşullarında gerçekleştirilen resmi törenlerin ardından Üsküdar Meydan’ında bisiklet turu etkinliği yapıldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 97’nci yılı kutlamaları kapsamında Nevmekân Sahil’de gerçekleştirilen resepsiyonun ardından, Şemsi Paşa Meydanı’nda İstanbul Valiliği Yardımcılarından Mehmet Fatih Çiçekli, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, askeri yetkililer, protokolün yanı sıra gaziler ve Üsküdarlıların katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk bırakma töreni düzenlendi.

İki gün süren kutlamalar 29 Ekim Perşembe sabahı Üsküdar Bisiklet Peloton Spor Kulübü (ÜSBİP) üyelerinin Cumhuriyet Bayramı turu ile devam etti. Nevmekân Sahil önünden başlayarak Harem’e kadar Türk Bayraklı ve flamalı bisikletleriyle bayram turu atan 50’ye yakın gruba Başkan Hilmi Türkmen de katıldı. Eşofmanlarını giyen Tükmen, arkasında Türk Bayrağı asılı bisikletiyle ÜSBİP üyelerinin önünde yer aldı.

Başkan Türkmen, ‘’Cumhuriyetimizin 97. Kuruluş yıldönümünde böyle güzel ve farklı bir etkinlik yapalım dedik. Üsküdar Bisiklet Peloton Spor Kulübü’ndeki arkadaşlarımız çok güzel işler yapıyorlar, birincilikler, dereceler kazanıyorlar. Pandemi koşullarında biliyorsunuz kabalık programlar yapamıyoruz. Ama bir taraftan da hayat devam ediyor. Sporumuzu da ihmal etmememiz gerekiyor. Böyle anlamlı ve güzel bir günde Üsküdarlı bisiklet sever arkadaşlarımızla birlikte ben de pedal çevirmek istedim. Şimdi Hareme kadar gideceğiz. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız herkese kutlu olsun.’’ şeklinde konuştu.

Nevmekân Sahil önünden başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Bisiklet Turu, sahildeki bisiklet yolu üzerinden Harem Otogarı’na kadar devam etti. Grup daha sonra hep birlikte Üsküdar Meydana geri döndü.

Tarih : 29 Ekim, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan