TÜRKİYE’NİN EN KAPSAMLI ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİNİN 3’NCÜ YAŞINI ŞENLİKLERLE KUTLADIK

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezimizin bugün 3'üncü yaşını şenliklerle kutladık.

Düzenlenen etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve engelli bireyler ile aileleri katılım sağladı.

Günün anlam ve önemine dair açıklamada bulunan başkanımız Hilmi Türkmen, "Bugün Dünya Engelliler Günü. Engelsiz Yaşam Merkezimizi tam üç yıl önce bugün hizmete sunmuş idik. Üç yıldır burada engelli kardeşlerimize, vatandaşlarımıza hizmet sunuyoruz. Bütün engel gruplarına hizmet veriyoruz ve tamamen ücretsiz. Hiçbir kuruş talep etmiyoruz kimseden. Engelliler günü dolayısıyla tabii ki bir takım etkinlikler de düzenliyoruz. Hem eğleniyorlar, hem öğreniyorlar, hem de bu aynı zamanda bir tedavi rehabilite, bir moral, motivasyon anlamında, çalışma. Engelsiz Yaşam Merkezimiz özel bir merkez, Türkiye'de örneği yok. Biz buraları yaparken aslında görünürde bu inşaatın demirden, tuğladan, betondan yapıldığı gözükse de bunun temelinde sevgi var, şefkat var, merhamet var, dayanışma var, hoşgörü var, yardımlaşma var, fedakârlık var. Dolayısıyla böyle özel bir merkezde bugün buradan hizmet alan çocuklarımız aileleriyle birlikte 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir araya geldik. Onlarla birlikte program yapıyoruz. Birlikte konuşmalar yapıp bir takım oyunlar sergileyecekler." şeklinde konuştu.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen “2020 Erişilebilirlik Yılı” kapsamında, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın düzenlediği “Türkiye Erişilebilirlik Ödül Töreni”nde “Sürdürülebilirlik” alanında açık ara farkla 1’incilik ödülünü alan merkezimizde engelli bireyler ve ailelerine yönelik renkli ve eğlenceli etkinlikler düzenledi.

Tarih : 3 Aralık, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan