TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK TÜRK BAYRAĞI ÇAMLICA TEPESİ’NE DİKİLDİ

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle Çamlıca Tepesi’nde düzenlenen dev Türk Bayrağı dikme töreni ile coşkuyla kutlandı.

Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe de katıldı.

Asrın mührü Çamlıca Camii ve Çamlıca Anten Kulesi ile birlikte Üsküdar’ın simge sembollerinden biri olarak yerini alan dev Türk Bayrağı’nın göndere çekilmesi törenine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen de katılım sağladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklarla birlikte butona basarak göndere çektiği dev Türk Bayrağı ile ilgili gençlere ve çocuklara hitaben “Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olan İstanbul’da Çamlıca Tepesi’nde nazlı nazlı dalgalanan bayrağının altında güvende olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen Çamlıca tepesinde dalgalanacak olan dev bayrakla ilgili, “Yakın zamana kadar anten kuleleri ile dolu olan Çamlıca Tepesi’nde artık sadece dünyanın en büyük Türk Bayrağı dalgalanıyor. Dalgalandığı yerde ne hüzün ne keder.” şeklinde konuştu.

111 metre büyüklüğündeki Türkiye’nin en büyük bayrak direğine çekilen 1000 metrekarelik Türk Bayrağı ile Çamlıca yepyeni bir çehreye kavuştu.

Tarih : 23 Nisan, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan