SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN TEŞRİFLERİYLE ŞEHRİBAN HATUN CAMİİ VE KUR’AN KURSU’NUN AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Altı yılda hayata geçirdiği projeler ve gerçekleştirdiği hizmetlerle ilklere imza atan ve fark yaratan Üsküdar Belediyesi olarak, 1 ay içerisinde açılışını tamamlayacağımız 15 eserden biri olan Şehriban Hatun Camii ve Kur’an Kursumuzun açılışını Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle gerçekleştirdik.

Cuma namazını Şehriban Hatun Cami’de kılan Cumhurbaşkanımıza, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, ev sahibi Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe eşlik etti.

Sayın Cumhurbaşkanımız açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Tahsin Karademir'in annesinin adıyla inşa edilen caminin tüm müslümanlara hayırlı olmasını diliyorum. Devlet ricali olarak bizler de tüm Müslümanların verdiği desteklerle ülkemizin dört bir yanında mescitlerimizi, camilerimizi inşa etmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz. Tabii bu yavrularımız için de bu mescitler, camiler adeta birer mektep, birer medrese olacak. Şehriban annemize ve geçmişlerine Allah'tan rahmet diliyorum. Bunun yanında tüm imkânı olanları da böyle bir seferberliğin içerisinde olmaya davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkanımız Hilmi Türkmen, “Şehriban Hatun Camimizin açılışını Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla gerçekleştirdik. Yoğun gündemlerine rağmen bizleri yalnız bırakmayarak, bu müstesna eserin açılışında Üsküdarlı komşularının yanında olan Sayın Cumhurbaşkanımıza, tüm hemşehrilerim adına çok teşekkür ediyorum. Allah onu bu milletin başından eksik etmesin.” şeklinde konuştu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın açılış duasını etmesi ardından; kütüphane, yurt alanı, Kur'an Kursu, şadırvan, imam ve müezzin lojmanları, Üsküdar Afet Koordinasyon Merkezi ile birlikte 2200 metrekarelik bir külliye olan Şehriban Hatun Camii yetkililer tarafından kesilen kurdele ile hizmete açıldı.

Tarih : 11 Haziran, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan