SANAYİ VE TEKNOLOJİ BAKANIMIZ MUSTAFA VARANK NEVMEKÂN SAHİL’DE GENÇLERLE BULUŞTU

“Nevmekân Konuşmaları” etkinliği kapsamında Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank 17 Mart Perşembe akşamı Nevmekân Sahil’de gençlerle buluştu.

Gençlerin yoğun katılım sağladığı etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen katılım sağladı.

Etkinlikte konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mustafa Varank, "Dünyada ve Türkiye'de her şeyin çözümü siyasette. Eğer siyaset çözüm üretiyorsa başarılı olabilir. 20 yıldır hükümetlerimiz vasıtasıyla Türkiye'yi getirdiğimiz aşama ile bunun en güzel örneğini verdiğimizi düşünüyorum. Bazı gençler siyaseti çözümün bir parçası olarak görmüyorlar. Bence bu doğru bir tavır değil." şeklinde konuştu.

Varank, gençlerle buluşmayı çok önemsediklerini, onların geri bildirimleri ile daha önce yönelmedikleri alanlara ilerlediklerini söyledi.

Türkiye Uzay Ajansı ile Türkiye'yi önümüzdeki dönemde uzay alanında daha kabiliyetli bir hale getirmeyi amaçladıklarını ifade eden Varank, "Uzay alanında birçok çalışma var. Türkiye kendi haberleşme, iletişim, gözlem uydusunu üretebilen bir ülke. Şimdi de kendi tasarladığı hibrit roketlerle Türkiye'yi uzay yarışına daha iyi hazırlamak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Tarih : 18 Mart, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan