SANATSEVERLER “HENK AHENK MERDİVEN MİNYATÜR SERGİSİ”NDE BİR ARAYA GELDİ

Üsküdar Belediyesi olarak Betül Bilgin, Jahongir Ashurov ve Hilal Arpacıoğlu'nun eserlerinden oluşan “Henk Ahenk Merdiven Minyatür Sergisi”nin açılışını 14 Ocak tarihinde Nevmekân Sahil'de gerçekleştirdik.

Geleneksel Türk el sanatlarına kendini adayan 3 ismin modern minyatür yorumlarından oluşan, tabiatın mükemmelliğine ayna tutan eserler ile bir araya gelen sanatseverler sergiye yoğun ilgi gösterdi.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Üsküdar Belediyemize ait Nevmekân Sahil Galeride, çok güzel bir sergi açılışını gerçekleştiriyoruz. Minyatür sanatının ustalarının çok güzel eserlerinin sanatseverler ile buluştuğu, bugün itibari ile açılmış olan bu sergi 13 Şubat'a kadar devam edecek. Sergilenen eserler çok güzel. Adı da çok güzel. Biliyorsunuz Necip Fazıl Kısakürek'in Ahenk Merdiven isimli bir şiiri var. Bu serginin adı da Henk Ahenk Merdiven Minyatür Sergisi. Merdiven yükselmek için kullanılan bir alet, edevat. Sanatçılarımız Betül Hanım, Hilal Hanım ve Cihangir Bey bu serginin temasını da miraç olarak, o hadiseyi canlandırmak adına böyle bir kompozisyon oluşturmuşlar. Buna en uygun isim Henk, Ahenk, Merdiven olarak düşünülmüş. Gerçekten eserler de çok zarif. Hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Sergi, kurdele kesimi ve hediyelerin takdim edilmesinin ardından sanatseverlere kapılarını açtı.

Tarih : 14 Ocak, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan