PROF. DR. KEMAL SAYAR VE PROF. DR. SADETTİN ÖKTEN ÜSKÜDARLILARA TECRÜBELERİNİ AKTARDI

Üsküdar Belediyesi olarak kültürel psikiyatri, ergen psikiyatrisi uzmanlığıyla kamuoyunda bilirkişi unvanına sahip olan Prof. Dr. Kemal Sayar ile şehir ve başta İslam medeniyeti olmak üzere medeniyetler konusundaki entelektüel birikimiyle büyük saygınlık uyandıran Prof. Dr. Sadettin Ökten’i Nev Sohbet etkinliğinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya getirdik.

Etkinlikte konuşma yapan Prof. Dr. Kemal Sayar, “Bu salonlarda çok konuşmalar yaptık fakat araya uzun bir pandemi girdi ve henüz içinden çıkmış değiliz. Bu tür etkinlikleri özledik, buluşmayı özledik, sohbet etmeyi özledik.” ifadelerini kullandı.

Gençlere nasihatte bulunan Prof. Dr. Sadettin Ökten, “Merhum Mahir bey “gönül ihtiyarlamaz.” derdi. O zaman o yetmiş küsur yaşındaydı ben de otuzumdaydım. Herhalde latife ediyor derdim. Ama hakikaten gönül ihtiyarlamıyor. Benim genç dostlara söyleyeceğim şey gönlünüzü ihtiyarlatmayın.” dedi.

Söyleşinin sonunda belediye başkanımız Hilmi Türkmen, “Saadettin hocamız çok muhterem bir büyüğümüz, değerli bir ilim adamımız. Aynı zamanda teknik bir insan… Hepimizin sağlığı için muazzam bir hazine, muazzam bir zenginlik. Bizim için büyük bir kazanım, böyle bir değerimizin olması büyük bir zenginlik. Allah uzun ömürler versin, ömrüne bereket, vücuduna sağlık diliyoruz. Genç arkadaşlarımız, üniversiteli gençler, liseli gençler buraya rezervasyon yaparak geldiler. İstanbul’un her ilçesinden gelmişler. Belli ki gençlerimiz bu işi ciddiyetle takip ediyorlar. Biz zaman zaman hocamızı gençlerle buluşturmaya devam edeceğiz. Saadettin Ökten Hocamızı da bu kadar güzel konuşturan gençlere nasihatte bulunduran tabii ki ayrı bir isim, Kemal Sayar hocamız. Bu akşam gençler tarihe tanıklık ettiler. Herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Tarih : 16 Aralık, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan