ÖMÜR AKKOR’UN RESİM KOLEKSİYONU SERGİSİ NEVMEKÂN SAHİL’DE

Şef ve yazar Ömür Akkor'un koleksiyonundan seçilen eserlerin yer aldığı resim sergisi, 17 Haziran tarihinde Nevmekân Sahil’de sanatseverlerle buluştu.

Serginin açılış törenine başkanımız Hilmi Türkmen ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Ömür Akkor, sanatın iyileştirici gücüne inandığını belirterek, "Ben her zaman resme başka bir bakış sergilemiştim. Bugün de sanatseverler aslında koleksiyonumdan bir parçayı görecekler ama bana göre hayatımdan bir kesiti görecekler. Belki Zennup Hanım'ın fotoğrafında Zennup Dükkanı'nın hikayesini, küçük heykeller var Tarkan Güveli'ye ait, orada da belki ilkokul arkadaşlarımı görecekler. Benim için müthiş keyifli. İlk kez koleksiyonumu sergileyip insanların beğenisine sunmak istedim." diye konuştu.

Başkanımız açılışta yaptığı konuşmada, “’Ömür Akkor’la çok yakın zamanda Newyork’taki Hanım Sultanlar Sergimizde beraberdik. Şimdi de bugün resim ve resim sanatına olan ilgisinin yansımalarına hep birlikte tanık olacağız. Ömür Akkor’un tarih kitapları ve gastronomi araştırmaları aracılığıyla yemek kültürümüz hakkında çok sayda bilgi edinebiliyoruz. Anadolu’nun yemek kültürü konusunda çalışmalarıyla bu konuda öncü adımlar atan şefimiz, yazdığı kitapları, işlettiği mekanları, söyleşileriyle nadide çalışmalar yapıyor. Üsküdar olarak biz de bu tür çalışmaların yanında olmaya, yeni alanlar açmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Sergi, 22 Ağustos tarihine kadar Nevmekân Sahil’de ziyaret edilebilecek.

Tarih : 17 Haziran, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan