OLTA BALIKÇILARINA ÖZEL ATIK KUTUSU

Üsküdar Sahili boyunca olta balıkçılığı yapan vatandaşların çöpe ve çevreye attıkları misina iğneleri ve kancaları hem insanlar hem de hayvanlar için tehlike oluşturuyor.

Çevreye atılan misina iğneleri ve kancaları yiyecek sanarak beslenmeye çalışan sokak hayvanlarının sağlığı tehlikeye giriyor.

Üsküdar Belediyesi Minik Dostlar Kliniği’ne tedavi amaçlı getirilen minik dostlarımızın röntgenlerinde tespit edilen bu durumu Veteriner İşleri Müdürü Ömür Uzunali yaşanılan bir olay ile aktardı. Uzunali, “Geçtiğimiz günlerde kısırlaştırılmak için getirilen bir kedinin çekilen röntgeninde bağırsağında birden çok misina iğnesi tespit ettik. Kedi kısırlaştırılmadan önce bağırsak ameliyatına alındı, iğneler toplandı. Kedinin tedavisi şu anda devam ediyor” şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen konuya dikkat çekmek ve vatandaşları uyarmak için sosyal medya hesaplarından paylaşım yaparak, “Röntgende görünen bir misina ve iğnesi. Her hafta 2-3 ameliyat yapıyoruz böyle ve birçoğunu kurtaramıyoruz diyor arkadaşlarım. Balıkçılara çağrı yapmak istiyorum. Bilgilendirici, uyarıcı görseller yapacağız sahile ama bu sorunu ancak sizin özen ve vicdanınızla çözebiliriz.” diyerek çağrıda bulundu.

Çağrıdan sonra belediye olarak balıkçıların yoğun olarak bulunduğu yerlere misina ve kanca çöpleri için özel atık kutuları yerleştirildi.

Tarih : 20 Ocak, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan