NEVMEKÂN SELİMİYE’DE BİLLUR CAM SERGİSİ AÇILIŞINI GERÇEKLEŞTİRDİK

Üsküdar Belediyesi olarak Yasemin Aslan Bakiri’nin camı ve metali buluşturduğu eserlerinden oluşan Billur Sergisi’nin açılışını 21 Mart tarihinde Nevmekân Selimiye’de gerçekleştirdik.

Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve sanat dünyasından isimlerin katılım sağladığı sergi, Nevmekân Selimiye’de açılan ilk sergi olarak Osmanlı İmparatorluğu’nun ihtişamını kaftanlar üzerinden anlatıyor.

Başkanımız Hilmi Türkmen açılışta yaptığı konuşmada, “Tarihi bir mekandayız. Bu mekan 1960'lara kadar değişik zamanlarda hamam olarak vazifesini icra etmiş. Daha sonra ne yazık ki kaderine terk edilmiş. Biz Üsküdar Belediyesi olarak burayı devraldık ve aslına uygun bir şekilde kütüphane haline getirdik. Şu anda burası bir kütüphane, bir kitap kafe ve aynı zamanda bir sanat merkezi. Sanatın insanları ve toplumları birleştirici özel bir gücü vardır. Sergi sayesinde bu tarihi mekanın bu amaca hizmet ediyor.” şeklinde konuştu.

Eserlerinde modernlikle geleneksel yöntemleri bir arada kullandığını dile getiren Yasemin Aslan Bakiri, "Cam bir yolculuk, motifler ise bambaşka diller. Dil, bildiğimiz gibi kültür taşıyıcıları yani yolcu diyebiliriz. Bu dili tercüme ederken Osmanlı kaftanlarında günümüzün formlarını kullanırken özellikle imparatorluğun ihtişamını yansıtmayı istedim.” dedi.

Billur Cam Sergisi, Nevmekân Selimiye’de 29 Mayıs tarihine kadar ücretsiz olarak ziyaretçilerini ağırlayacak.

Tarih : 22 Mart, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan