MUSTAFA CEMİL EFE’NİN “CEVHER HÜSN-İ HAT SERGİSİ” NEVMEKÂN SAHİL’DE

Üsküdar’ı şehrin kültür sanat merkezi haline getiren Üsküdar Belediyesi olarak hüsn-i hat sanatının en manalı örneklerini 26 Kasım Cuma akşamı Nevmekân Sahil’de açılış törenini düzenlediğimiz Mustafa Cemil Efe’nin Cevher Hüsn-i Hat Sergisi’nde bir araya getirdik.

Serginin açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Sergide, farklı sanat disiplinleriyle ortaya çıkarılmış, bazıları yaşları 200'den fazla antika çerçeveler içerisinde yer alan hüsn-i hat eserleri bulunuyor. İzleyicisine ilginç bir sanat deneyimi yaşatmayı hedefleyen ve varlığın özündeki mana olan cevhere vurgu yapan serginin küratörlüğünü Meyçem Ezengin üstleniyor.

Serginin açılışında konuşan başkanımız Hilmi Türkmen, “Bu değerli sergi Üsküdar’ımızın en güzel mekânlarından biri olan Nevmekân Sahil’de yer alıyor. Değerli sanatkârımız Mustafa Cemil Efe’nin çok sayıda eserinden oluşan Hüsn-i Hat sergisi gerçekten herkes tarafından görülmeye değer. Sergide yer alan her bir eser insanı bambaşka duygulara götürüyor. Sergi 9 Ocak tarihine kadar açık kalacak. Başta Üsküdarlılar olmak üzere tüm İstanbulluları birbirinden değerli onlarca eserin yer aldığı bu güzel sergiyi görmeye ve gezmeye davet ediyorum.“ dedi.

Tarih : 27 Kasım, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan