MOBİLYA ATIKLARI KIŞLIK YAKACAĞA DÖNÜŞÜYOR

Üsküdar Belediyesi olarak her yıl kış yürüttüğümüz çalışma ile ekiplerimiz tarafından toplanan mobilya ve ahşap atıkları geri dönüşüm atölyesinde ayrıştırılarak ihtiyaç sahibi aileler için odun haline getiriliyor.

Havaların soğumasıyla harekete geçen Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz çöpe atılan eski mobilya, kanepe, ahşap ürünleri ve atık tahta ağaçları toplayarak geri dönüşüm atölyesinde ayrıştırıyor ve elde edilen odun parçalarını kışlık yakacak olarak ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıyor.

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mustafa Aktaş, “Koltuk, kanepe, dolap ne varsa yaz boyu biriktirilir, bir kısmı sonbaharda çıkarılır ki amaç onları hayra vesile kılmak. Üsküdarlıların belediyemizi arayarak bildirdiği atık mobilya olarak koltuk, kanepe, çekyat, bunların tamamının uygun olan parçalarını ayırıyoruz satın alımını yaptığımız odunları da içine katarak bunları ihtiyaç sahibi ailelerin evlerine teslim ediyoruz. Yaklaşık 2500-3000 haneye kış boyunca yakacak dağıtımı gerçekleştireceğiz. Amacımız kimse üşümesin, çocuklar huzurlu ve mutlu olsun. Aile başına ortalama 20 çuval vereceğiz. İhtiyaç halinde rakamı artırabiliyoruz. Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen'in talimatı üzerine amacımız hiçbir aile kesinlikle soğuğa maruz kalmayacak, ihtiyaç olan hiçbir evi açıkta bırakmayacağız. Kış boyu bu hizmetimiz devam edecek." şeklinde konuştu.

Belediyemiz tarafından tek tek tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi ailelerin kışlık yakacak ihtiyaçları ücretsiz olarak karşılanarak adreslerine teslim ediliyor.

Tarih : 18 Kasım, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan