MARKETLERDE KDV DENETİMİ SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK

Üsküdar Belediyesi olarak marketlerde yapılan KDV indirimlerine yönelik denetimlere başladık. Üsküdar’ın dört bir yanındaki marketlerdeki ürünlerin fiyatları, zabıta ekiplerimiz tarafından tek tek denetlendi. Peynir ve süt ürünleri, sıvı yağ, bakliyat gibi ana gıda ürünlerine getirilen KDV indirimi yakın takibe alındı.

Üsküdar Belediyesi olarak hükümetimiz tarafından enflasyonla mücadele kapsamında temel gıda ürünlerine getirilen %7’lik KDV indirimine yönelik market denetimleri kapsamda 15 Şubat tarihinde Üsküdar Balıkçılar Çarşısı girişinde yer alan marketler zabıta ekiplerimiz tarafından tek tek denetlendi. Denetimlerde ürünlerin etiket, raf ve kasa fiyatları karşılaştırılmalı olarak kontrolden geçirildi.

Üsküdar Belediyesi Zabıta Amiri Salih Akbulut denetimlerle ilgili, “Üsküdar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri olarak zincir marketler başta olmak üzere temel gıda ürünlerinin satışlarını yapan dükkânlarda fiyat denetimine başladık. Düzenlemeden önceki raf fiyatlarıyla indirimli fiyatları karşılaştırılmalı olarak denetliyoruz. Bu kapsamda reyon fiyatıyla kasa fiyatını da değerlendirmeye alıyoruz. İndirim yapılıp yapılmadığına yönelik tespite, indirimden önceki fiyatlarla KDV indirimli fiyatların karşılaştırmasının yanı sıra kasadan aldığımız irsaliye faturalarına bakarak ulaşıyoruz. Bizim görevimiz uygunsuz durumları tespit edip Ticaret İl Müdürlüğü’ne bildirmek. İlgili işlemler Ticaret İl Müdürlüğü vasıtasıyla yapılıyor.” dedi.

Tarih : 15 Şubat, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan