KISITLAMA GÜNLERİNDE ÜSKÜDARLILARIN ACİL İHTİYAÇLARI İÇİN DESTEK SAĞLANIYOR

Aralık ayı itibariyle korona virüs önlemleri kapsamında tüm yurtta akşam saat 21.00 itibariyle başlayıp sabah saat 05.00’e kadar süren ve hafta sonu iki gün boyunca uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle acil ihtiyaçlarını karşılayamayan Üsküdarlılara belediye ekipleri tarafından destek sağlanıyor.

Ekipler; vatandaşların sıcak yemek, yakacak ve acil ecza malzemeleri gibi ihtiyaçlarını karşılamak için titizlikle çalışmaya devam ediyor. Evlerinden çıkamayan hasta, yaşlı ve kimsesiz yaşlılar için aşevinde hazırlanan sıcak yemekler her gün evlerine kadar götürülüp kendilerine teslim ediliyor. Çöpe atılan eski mobilya, kanepe, ahşap ürünleri ve atık tahta gibi atıklar geri dönüşüm atölyesinde toplanıp ayrıştırıldıktan sonra yakacak odun haline getirilerek ihtiyaç sahiplerine dağıtımı sağlanıyor. Üsküdar Belediyesi çağrı merkezine gelen yardım çağrılarının yönlendirilmesi ile kapı kapı vatandaşlara ulaşan ekipler kısıtlama süresi boyunca aralıksız olarak çalışıyor.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya paylaşımlarında, “Sokağa çıkma kısıtlamasında, gelen tüm acil yardım çağrılarına 24 saat prensibi ile koştuk. Erzak, sıcak yemek, yakacak ya da acil ecza malzemesi gibi tüm talepler için tüm gücümüzle milletimizin yanında olmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Tarih : 6 Ocak, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan