KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARINI BAŞARIYLA YÜRÜTEN GÖNÜL ELÇİLERİNE BALIK ZİYAFETİ

Üsküdar Belediyesi olarak İstanbul’da yaşanan olumsuz kış şartlarına karşı vatandaşlarımızın mağdur olmaması için toplamda 732 personel ve 203 araçla canla başla çalıştık.

Kar yağışının etkili olduğu süre boyunca gündelik hayatın ve ulaşımın sekteye uğramaması için 142 personel, 11 adet kar küreme, 37 adet tuzlama aracı ve 21 adet iş makinesi ile yaptığımız çalışmalarla ilçe genelinde yüzde 85 oranında yol açıklığı sağlayan belediyemiz don tehlikesine karşı 120 personel ile gece çalışmalarını sürdürdü.

1789 noktada kar küreme işlemi gerçekleştirerek yolda kalan vatandaşların evlerine ulaştırılması konusunda destek sağlayarak 43 evsiz vatandaşımızı da Üsküdar ve çevre ilçelerdeki otellere yönlendirdik.

732 personel ve 203 aracın görev aldığı çalışmalarda Veteriner İşleri Müdürlüğümüzden 17 personel ve 5 araç sahada çalışmalarını sürdürdü. Toplamda 375 kg mama dağıtımı yapan belediyemiz, 27 kedi ve 13 köpeğe müdahale ederek yaşamlarını kurtardı.

Sosyal Destek Müdürlüğümüze bağlı ekipler tarafından Üsküdar’da ikamet eden yaşlı, yatağa bağlı, kimsesiz ve kovid hastalığı geçiren vatandaşlarımızın 2 öğün sıcak yemek ihtiyacı karşılandı. Aynı zamanda odun dağıtımı da yaparak ihtiyaç sahibi ailelerimizin kışlık yakacak ihtiyacını ücretsiz olarak adreslerine teslim ettik. Vefa ekipleri ile koordineli olarak çalışan ekiplerimiz kar yağışının etkili olduğu günler boyunca vatandaşlarımıza destek olarak ihtiyaçlarını giderdi.

Karla mücadele çalışmalarında yer alan ekip ile balık ziyafetinde buluşan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, mesai arkadaşlarına teşekkürlerini sundu. Başkanımız sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “4 gündür günde 18 saat mesai, 3-4 saat uykuyla çalıştılar. Birçoğu eve bile gidemedi ama açmadık cadde ve sokak bırakmadılar. Sokaktaki her bir can için canla başla çalıştılar. Üsküdarımızın gönül elçileri ile balık ziyafetinde buluştuk, teşekkür ettik. Allah sizden razı olsun.” yazısıyla teşekkürlerini iletti.

Tarih : 27 Ocak, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan