İYİLİK MÜZAYEDESİ’NDE AKÜLÜ ARAÇLAR İÇİN BAĞIŞ TOPLANDI

Belediyemiz tarafından koleksiyoner Yusuf İyilik’in kendi koleksiyonundan seçtiği eserlerin satışı için düzenlenen “İyilik Müzayedesi” iş insanlarının katılımıyla 10 Haziran Cuma akşamı Nevmekân Sahil’de gerçekleşti.

Sunuculuğunu Ünlü Şef Ömür Akkor’un yaptığı müzayedeye, Bilal Erdoğan, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve çok sayıda bağışçı katılım sağladı.

Akşam yemeği ile başlayan gecede açılış konuşması yapan Başkanımız Hilmi Türkmen, “Anayasamızda dört yerde milli dayanışma ifadesi vardır. Girişte devletimizin tanımında geçer. Milletvekili yemininde, Cumhurbaşkanının yemininde ve Diyanet İşleri Başkanlığınım görevlerinden biri olarak. Tabii en temelde bizim kalbimizde, tabiatımızda olan bir duygu bu. Ve bilhassa bu küresel salgın döneminde varlığı, değeri daha çok anlaşılmış bir duygu. Devlet ve toplum olarak hem ülkemizin her şehrinde, her sokağında insanlara nasıl ulaştığımızı hem de dünyanın farklı ülkelerine nasıl yetiştiğimizi tüm dünya gördü. Bu onur bizim evlatlarımıza bırakacağımız bir mirastır. Yardımlaşmanın, dayanışmanın büyüğü, küçüğü olmaz. Yerini bulan, bir derde çare olan her yardım amacına ulaşmış demektir. Bu noktadan hareketle bugün yardımlaşma geleneğimizin bir parçası olarak bu anlamlı müzayedeyi düzenlemek istedik. Maksadımızın ne olduğu aşikâr ve herkesin malumu. Yusuf İyilik’in bağışladığı 50 adet eserin satışından elde edilecek tüm gelirle ihtiyaç sahiplerine akülü araba alacağız. Sizler adına, sizlerin desteğiyle. Bizler hayırda yarışmakla mükellef bir toplumuz. Bugünkü müzayedemiz de inşallah hayırlara vesile olacaktır. Tekrar hoş geldiniz. Katılımınız için çok teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

Bağışların bereket gibi yağdığı gecede 745 akülü sandalye için bağış toplandı. Gecenin sonunda sosyal medya hesaplarından paylaşım yapan Başkan Türkmen, “Geliriyle engelli kardeşlerimize akülü sandalye alacağımız İyilik Müzayedesi’nde Üsküdar’a bereket yağdı, tam 745 akülü araç için bağış toplandı. Daha net ifade edelim; Üsküdar’da Akülü Aracı Olmayan Engelli Kardeşim Kalmayacak!” ifadelerini kullandı.

Tarih : 10 Haziran, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan