İSTİKLAL MARŞI’NI GÜZEL OKUMA YARIŞMASININ FİNALİ GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi olarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte düzenlediğimiz “İstiklâl Marşımızı Güzel Okuma” yarışmasının finali Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Üsküdar’daki ortaokullar arası düzenlenen yarışmanın final törenine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın, okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katılım sağladı.

Ödül töreninde konuşan başkanımız, “İstiklal Marşımız, bayrağımız ile birlikte değerlerimizin en başında gelir. Böyle güzel bir marşı güzel okumak da tabii insanlara ferahlık veriyor. Ruhumuza iyi geliyor. Güzel okunmuş bir şiirin tesirini başka yapıtlarda bulmak mümkün değildir. Biz de tabii bu güzelliği teşvik etmek istedik. Geçen yıl da çok güzel örneklere şahit olmuştuk. Her yıl yeni öğrencilerimizle tanışıyoruz. Akif sevgisinin nasıl kanımıza karıştığını görüyoruz. Bundan da çok mutlu oluyoruz. İstiklal Marşımızın kalplerimizde, semalarımızda bir kere daha yankılanmasına vesile olan bu yarışmaya katılan sevgili öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin eğitimcilerine teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Başkanımız Hilmi Türkmen yarışmanın ilk üç finalistini açıklayarak hediyelerini takdim etti. İstiklâl Marşı’nı birbirinden güzel okuyan öğrenciler arasından Sultantepe Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Ortaokulu’ndan Ayşegül Çağlar birinci, Tenzile Erdoğan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Ortaokulu’ndan Ebrar Kuzu ikinci ve Salacak İmam Hatip Ortaokulu’ndan Emirhan Edis ise üçüncü olarak yarışmayı tamamladı.

Tarih : 21 Mart, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan