İLKLERİN MİMARI ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN ÖRNEK BİR PROJE DAHA

Belediyemiz tarafından yapımı gerçekleştirilen ve din görevlilerinin yetişmesine hizmet edecek olan Din Görevlileri Eğitim Merkezi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından 25 Aralık tarihinde hizmete açıldı.

Sultantepe Mahallesi, Mihrimah Sultan Camii yanında bulunan eğitim merkezinin açılış törenine Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Eyüp Özsoy ve Osman Boyraz, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, hattat Hasan Çelebi, hafız İlhan Tok, projenin mimari Ali Yılmaz ve Üsküdarlılar katılım sağladı.

Günün anlam ve önemine dair açıklamalarda bulunan Diyanet İşleri Başkanı Prof.Dr. Ali Erbaş, "Ne mutlu bize bugün çok güzel bir açılış için bir aradayız. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak kitaba, okumaya, yoğun hizmet göstermeye gayret ediyoruz. Faaliyet alanlarımızdan en yoğun olanı okumak, okutmak, öğretmek. Çünkü bizim medeniyetimiz ilim medeniyetidir, irfan medeniyetidir, bilgi ve hikmet medeniyetidir. İlk inen sure oku diye başlıyor. Milletimiz Arapça bilmemesine rağmen her bir ferdimiz bu kelimenin anlamını bilebilir. İkra der. Arapça bilmese de Kuran'ın ilk emri nedir diye sorsanız nüfusumuzun çoğu bilir diye düşünüyorum. İkra, oku. Yaratan Rabb'inin adıyla oku. Her yerde bir şekilde gayret ediyoruz. Bugün Türkiye Diyanet Vakfı ve Diyanet Yayınları'nın çeşit sayısı iki bin beş yüze ulaştı elhamdülillah." ifadelerini kullandı.

Başkanımız Hilmi Türkmen açılış öncesi yaptığı konuşmada, "Bugün bizler için, Üsküdarlılar için, özellikle hocalarımız için, bu mahallenin güzel insanları için özel bir gün. Başta zatı alilerimiz olmak üzere hepimizin bu güzel mekânda bir hatırası, bir hikayesi, bir tatlı anısı vardır. Biraz önce İlhan Tok hocamız da ifade ettiler. Elli yıllık bir geçmişi olan bu bina gerçekten hayatımızda izler bırakan, çok güzel anlamlı buluşmalara vesile oldu. Burada eğitimler yapıldı. Kur'an okundu. Kur'an öğretildi. İdari bir takım görevler yapıldı. Düğünler, nikâhlar yapıldı. Hayatımıza dair güzel hikâyelerimiz oldu. Din Görevlileri Eğitim Merkezi adı altında ama içerisinde birçok fonksiyonu barındıran çok güzel bir eseri Cenabı Allah'ın lütfuyla yapmış olup hayırlı uğurlu olsun diyorum." şeklinde konuştu.

Tarih : 27 Aralık, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan