HAYATİ İNANÇ İLE “CAN VEREN PERVANELER” SÖYLEŞİ ETKİNLİĞİ

Üsküdar Kültür Sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen Hayati İnanç ile “Can Veren Pervaneler” söyleşisi 9 Kasım Salı akşamı Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezimizde yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Mizahi anlatımı ile güldürürken düşündüren Hayati İnanç, milliyetçilik kavramından söz ederek, “Milliyetçiyim diyorsun, Fatih’in şiiriyle bir ilgin yok, Yavuz merhumun derdinden haberin yok. Yapma kardeşim öyle olur mu? Bu kişiler Türk’ün büyükleri. Hem de nasıl büyükler ! Sen bilmiyorsan el biliyor. Kanuni merhumun divanına şöyle bir bakar insan. Merakla bakılmaz mı? Ne demiş Kanuni Sultan Süleyman? Zoru neydi ki dört bin gazel yazdı? ''Dünyayı bu kadar uzun zaman yönettin değdi mi ?'' diye soruyorlar kendisine. Şöyle cevap veriyor ; ''Şair Baki yetişti, yetmez mi? Üstelik bir de Sinan yetişti. Baki gibi şair, Sinan gibi bir mimar var.” sözleriyle Osmanlı tarihinden örnekler verdi.

Yaklaşık 1,5 saat süren söyleşide Hayati İnanç, Divan Edebiyatı şiirleri ile günümüz sorunlarına ışık tutarak yol gösterici ipuçları verdi.

Tarih : 9 Kasım, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan