GENÇ YETENEK NURBANU İZGİ’NİN “BÜYÜN GÜN” SERGİSİ BAĞLARBAŞI NEVMEKÂN’DA

11 yaşındaki Üsküdarlı genç yeteneğimiz Nurbanu İzgi'nin resimlerinden oluşan "Büyük Gün" sergisi Nevmekân Bağlarbaşı’nda sanatseverlerle buluştu.

Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uygun olarak açılışı yapılan sergiye Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, davetliler ve sanatseverler katılım sağladı.

Sergi açılışında konuşan Başkan Hilmi Türkmen, “Bugün çok özel bir sergimiz var. Biz Üsküdar’da biliyorsunuz her alanda birçok sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Üreten, düşünen sanata gönül veren herkesin buluşma noktasıyız. Hem sanatçılar hem sanatseverler için Üsküdar güçlü bir sembol. Bugünkü sergimiz ise Üsküdar’ın sergi anlayışını genişleten, zenginleştiren bir sergi. Büyük Gün sergisi, Nurbanu İzgi’nin ilk sergisi. O da çok heyecanlı biz de. Çok özel bir sergi demiştim. Özelliği Sayın İzgi’nin henüz çok genç olması ve yaşını aşan nitelikli eserlere imza atması. Nurbanu 11 yaşında. Üsküdar’da doğdu, Üsküdar’da büyüyor. Adını Valide Atik Camii’ni yaptıran Nurbanu Sultan’dan almış. Her şeyiyle tam bir Üsküdarlı. Resimlerinde de Üsküdar’ı, Üsküdarlıları çiziyor. Üsküdar’ın bugününü gelecekteki çocuklar ve büyüler için resmetmesi şehrimiz adına, resim sanatımız adına çok güzel. İnanıyorum ki Nurbanu İzgi büyüdükçe resmi de büyüyecek. Daha güçlü, daha zengin resimler yapacak. Yolun açık olsun Nurbanu, ailen gibi biz Üsküdarlılar da seninle gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

6 yıldır resim yapan İzgi’nin yaklaşık 20 eserinin yer aldığı sergi, 30 Nisan'a kadar yeni tip koronavirüs tedbirlerine uygun olarak ziyaret edilebilecek.

Tarih : 21 Nisan, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan