GELENEKSEL BÜYÜK ÜSKÜDAR İFTARI 80 BİN KİŞİLİK DEV SOFRA İLE BOĞAZ’A KARŞI GERÇEKLEŞTİ

Üsküdar Belediyesi olarak her Ramazan ayında gelenekselleşen büyük Üsküdar iftarını Üsküdar’dan Harem’e yaklaşık 2 kilometre uzunluğunda kurulan dev sofra ile Kadir Gecesi’nde gerçekleştirdik.

Ramazan ayının en kutsal gecesi olan Kadir Gecesi’nde gerçekleşen iftar programına 80 bin kişi katılım sağladı. Binlerce İstanbullu tek sofrada, aynı anda iftar yapmanın mutluluğunu Kız Kulesi ve İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde yaşadı.

Üsküdar Meydanı’ndan Harem’e kadar 2 kilometrelik alanı trafiğe kapatarak kurduğumuz dev iftar sofrasına İstanbul’un çeşitli ilçelerinden, il dışından ve yurt dışından gelerek iştirak eden vatandaşlar oruçlarını hep birlikte açtı. Vatandaşlarımıza çorbadan, ana yemeğe ve tatlıya uzanan oldukça zengin bir iftar menüsü ikramında bulunduk.

Başkanımız Hilmi Türkmen iftar programında yaptığı konuşmada, “50 bin dedik ama şu anda 75, 80 bini bulduk. Gerçekten muhteşem bir akşam. Ramazan ayının ve Kadir Gecesi'nin ruhuna uygun. Maşallah, bereket iklimini, huzur iklimini, sevgi iklimini burada doyasıya yaşıyoruz. Allah'a sonsuz şükür ediyoruz, hamd ediyoruz. Muhteşem bir tablo. Bugün burada sadece Üsküdar'dan değil, sadece İstanbul'dan değil, Anadolu'dan, yurt dışından insanlar akın akın geldiler. Hepsine teşekkür ediyorum. Allah razı olsun. Üsküdar'ın bu muhteşem manzarasında, tarihi Yarımada karşımızda ve Salacak Sahili’nde yediden yetmiş yediye kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, yaşlısıyla zenginiyle, fakiriyle muhteşem bir akşam yaşıyoruz. Belli ki vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz çok özlemiş. Kovid salgını dolayısıyla iki yıl ara verdik maalesef böyle toplu iftar programlarına. Kaldığımız yerden devam ediyoruz. Bugün de hava güzel, ortam güzel, zaman güzel. Allah kabul etsin. Bu vesileyle bütün vatandaşlarımızın Kadir Gecesi'ni tebrik ediyorum. Bu güzel gece kardeşliğe, barışa, sevgiye, huzura rahmete, berekete vesile olsun. Herkesin gecesini kutluyorum. Hayırlı geceler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Masalarda yer bulamayan binlerce vatandaşa da yine Üsküdar Meydanı’ndan Harem’e kadar olan alanda çok sayıda seyyar mutfaklardan iftar servisi yapıldı.

Tarih : 27 Nisan, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan