ECDAT YADİGÂRI RUMİ MEHMET PAŞA CAMİİ YENİDEN İBADETE AÇILDI

550 yıllık ecdat yadigârı Rumi Mehmet Paşa Camii yapılan restorasyon çalışmaları ardından 4 Haziran Cuma günü yeniden ibadete açıldı.

Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen açılış törenine Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Açılış töreninde konuşan Başkanımız Hilmi Türkmen, “Değerli hemşehrilerim, İstanbul’un fethinden sonra Anadolu yakasına inşa edilen ilk camilerden biri olan, Üsküdar’ın da İstanbul’un da süsü, tapusu diyebileceğimiz bu çok güzel camimizin gölgesinde toplandık. 1470’lerin hemen başında tamamlanan bu cami tam 550 yıldır müminlere mescit olmaya devam ediyor. Nice imamlar, nice müminler, nice gezginler bu camiden geldi geçti. Duvarlarında, halılarında bu beş buçuk asrın bütün izlerini hissetmek mümkün. Biz de işte bu tarihi camiyi, mimari değeri çok yüksek bu eşsiz mirası ciddi bir restorasyonla belki bir beş yüz yıl daha hizmet edecek şekilde elden geçirmiş olduk. En son 1953 yılında restore edilmişti. Biz de şimdi tarihin yıpratıcı gücünü hesaba katarak, bilimsel ve mimari standartlara uygun bir şekilde temiz bir çalışmayla yapının ömrünü uzattık. Ben bu süreçte emeği geçen işçi, usta, kalfa, restoratör, mimar, mühendis bütün çalışanlara teşekkür ediyorum. Üsküdar’ın bu mirasını, gelecek nesillere nakletmeleri için bilhassa gençlere emanet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan tören, açılış konuşmaları ardından kurdele kesimi ile sona erdi.

Tarih : 4 Haziran, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan