ECDAT YADİGÂRI KAVAK İSKELESİ CAMİİ’NİN TEMELİNİ ATTIK

Üsküdar Belediyesi, Üsküdar Müftülüğü ve Safa Vakfı’nın katkılarıyla aslına uygun şekilde yeniden inşası gerçekleştirilecek olan ecdat yadigârı Kavak İskelesi Camii için 7 Nisan tarihinde temel atma töreni düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan törene Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, Üsküdar Müftüsü Ali Çakmak, Safa Vakfı yöneticileri ile vatandaşlar katılım sağladı.

Temel atma töreninde konuşan Başkanımız Hilmi Türkmen, "Bugün burada tarihi zenginliğimiz olan bir eserin ihyası için ilk adımı atıyoruz. 1666’da Hazinedar Lala Beşir Ağa yaptırdığı Kavak İskelesi Cami’yi önce İngilizler yıktı. Cennetmekân 2. Abdulhamid Han restore etti, tekrar ibadete açtı. Sonra depo yapıldı ve komple yıkıldı. Bugün ise ecdat yadigârı Kavak İskelesi Camii’nin temelini atarak aslına uygun biçimde tekrar inşasına başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Allah kazasız belasız tamamlamayı nasip etsin." şeklinde konuştu.

Açılış duasını sonrası şantiye önüne geçen davetliler eşliğinde Başkanımız Hilmi Türkmen butona basarak temel atma töreni gerçekleşti.

Tarih : 8 Nisan, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan