DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ'NDE ÖZEL ÇOCUKLAR VE AİLELERİ UNUTULMADI

Üsküdar Belediyesi tarafından 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla açılışının 2.yılını dolduran Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi'nde anlamlı bir etkinlik düzenlendi.

Etkinlik kapsamında 1250 engelli çocuk ve ailesine eğitim setinden tablete, televizyondan yapboza kadar birçok farklı türden hediye verilerek hem Engelliler Günü kutlandı hem de pandemi döneminde evlerinden çıkamayan özel çocuklarımız unutulmamış oldu.

Üsküdar Belediyesi ekipleri tarafından engelli çocuklarımız için hazırlanan eğitim setinin yanı televizyon, tablet, yapboz gibi birbirinden güzel ve anlamlı hediyeler özenle hazırlanan paketler içinde 1250 ihtiyaç sahibi engelli çocuğun ve ailesinin evlerine tek tek götürülerek teslim edildi.

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Ömer Yiğit; "Üsküdar Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi olarak 3 Aralık Dünya Engelliler haftası kapsamında özel eğitim ihtiyacı olan çocuklarımıza özel bir eğitim seti hazırladık. Setimizin içinde dikkat geliştirme seti, dikkatli yapboz ve dikkatli çizgiler isminde çocuklarımızın yaşlarına, engel durumu, engel oranına göre değişen öğretici bir settir. Hazırladığımız bu set ile birlikte çocuklarımız evlerinden devam eden online eğitimlerini çok rahat bir şekilde pekiştirmiş olacaklardır. Üsküdar Belediye Başkanımız Sayın Hilmi Türkmen’in bizzat kendisinin talimatı ile hazırladığımız eğitim setlerimizin ihtiyaç sahibi 1250 ailemizin evlerine kapı kapı dolaşarak ailelerimize hediyelerimizi veriyoruz. Böylelikle hem 3 Aralık Dünya Engelliler gününü kutlamış oluyoruz hem de çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Eğitim seti dağıtımına 1 hafta önce başladık yaklaşık 1 hafta daha devam edecek ihtiyaç sahibi 1250 ailemize eğitim setlerimizi ulaştıracağız." şeklinde konuştu.

Tarih : 2 Aralık, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan