DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ ÜSKÜDAR’DA SIFIR ATIK VE GERİ DÖNÜŞÜM ŞENLİĞİ İLE KUTLANDI

Bugüne kadar gerçekleştirdiği birçok proje ile en çevreci belediyelerden biri olan Üsküdar Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nü düzenlediği birbirinden eğlenceli ve eğitici sıfır atık atölyeleri ile kutladı.

Üsküdar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından Azizi Mahmut Hüdai Mahallesi’nde bulunan Abdul Vahap Yıldırım Parkı’nda gerçekleştirilen şenliğe, Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve Üsküdarlı hemşehrilerimiz katıldı. Abdul Vahap Yıldırım Parkı Dünya Çevre Günü dolasıyla adeta bir atölye ve sergi şölenine dönüştü. Düzenlenen etkinliklerde geri dönüşüm ve sıfır atığın önemine vurgu yapıldı. Akıllı Tercih, Aldığını Paylaş, Reddet, Azalt, Tekrar Kullan, Geri Kazan ve Değerini Artır, Kompost, Kâğıt Geri Dönüşüm, Geri Dönüşümde Üsküdar Modeli Atölyeleri düzenlendi.

Etkinlikte konuşan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, ’’Üsküdar Belediyesi olarak bizler de düzenlediğimiz etkinlikte çocuklarımızla, mahalle sakinlerimizle, muhtarlarımızla, derneklerimizle, belediyedeki çalışma arkadaşlarımızla adeta bir seferberlik ilan ettik. Burada birçok atölye var. Çöplerin değerlendirilmesi, sınıflandırılmasında bir farkındalık oluşturmak istiyoruz. Bu etkinliğimiz ile bütün dünyaya haykırmak istiyoruz. Diyoruz ki doğal kaynaklar sınırsız değil. Dünyanın suyu sınırsınız değil. Böyle giderse tükenecek ve buna bir dur dememiz lazım. Daha yeşil, daha yaşanabilir, daha güzel bir dünyada buluşmayı diliyoruz’’ diye konuştu.

‘’Hedef 5000 ton!’’

Başkanımız Türkmen, ‘’Üsküdar Belediyesi olarak 2016 öncesi ayda 400 ton atık topluyorken, bu sayı 2016’da 1.200 tona çıktı şimdi ise 3000 ton civarında topluyoruz. Üsküdarlı komşularımızın desteğiyle ayda 5000 ton atık toplamayı hedefliyoruz’’ dedi.

Etkinlik kapsamında sıfır atığa dikkat çekmek amacıyla çocuklar tarafından hazırlanan resimlerden oluşan Sıfır Atık Sergisi’nin yanı sıra, atıklardan elde edilen gelirle inşa edilen Ambalaj Atık Toplama Ayırma Tesisi’nin çevresel kazanımlarının vurgulandığı fotoğraf sergisi gerçekleştirildi.

Tarih : 5 Haziran, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan