DOWN SENDROMLU GENÇLERİMİZ SEDA SAYAN İLE TEBESSÜM KAHVESİ’NDE BULUŞTU

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü’nde Down Sendromlu gençlerimiz Türkiye’nin sevilen sanatçısı Seda Sayan ile Tebessüm Kahvesi’nde buluştu.

Tebessüm Kahvesi’nde düzenlenen etkinliğe Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen katılım sağladı.

Seda Sayan’ı çiçeklerle karşılayan gençler, ünlü sanatçıyla şarkılar eşliğinde sohbet etme ve fotoğraf çekme şansı yakaladı.

Etkinlikte konuşan Seda Sayan, “Down Sendromlu gençlerimizin sevgisi ve tebessümü tüm dünyaya yeter. Onların bizden tek farkı sevgi dolu kalpleri. Üsküdar Belediyesi bu huzurlu mekanda hem farkındalık oluşturuyor hem de down sendromlu arkadaşlarımıza meslek ve özgüven kazandırıyor, bu çok değerli.” dedi.

Down sendromlu çocuklar ve gençlerin engelli olmadığını belirten başkanımız Hilmi Türkmen, ” Biz biliyoruz ki Down Sendromlu çocuklarımız kesinlikle engelli değil. Engel insanların zihinlerinde. Biz de zihinlerdeki bu düşünceleri değiştirmek için uğraş veriyoruz. Hayatı paylaşmak için hayata mutlu bakabilmek için kesinlikle hiçbir engel yok. Çocuklarımız bizim için çok kıymetli, çok önemli. Ben onlara meleklerim diyorum. İşlerini hiç aksatmıyorlar.” şeklinde konuştu.

Tarih : 21 Mart, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan