DOĞALGAZ PATLAMASINDA ZARAR GÖREN VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

İlçemizde 7 Şubat tarihinde Valide-i Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak’ta 4 katlı bir binada doğalgaz patlaması meydana geldi. Binanın en üst katında meydana gelen patlama ile binada büyük çaplı hasar oluştu.

Belediye başkanımız Hilmi Türkmen ve belediye ekiplerimiz patlamadan hemen sonra olay yerine intikal ettiler. Gerçekleşen patlama sonrası Üsküdar Belediyesi olarak öncelikle can güvenliklerinin sağlanması amacıyla binada yaşayan vatandaşlarımızı derhal çevredeki otellere yerleştirdik.

Gerekli önlemlerin alınmasının ardından ağır hasar gören binanın belediyemiz tarafından yıkımı gerçekleştirildi. Yıkım sırasında da can güvenliği önlemlerini en üst seviyeye çıkararak patlamadan etkilenen çevre binalarda yenileme çalışmalarını hemen başlattık.

Elde edilen tespitlerin bina ve dairelerde acil onarım süreci gerektirmesi sebebiyle yıkımı gerçekleştirilen bina ile birlikte toplam 5 adet yapıda 43 bağımsız birim nüfusunun tahliyesini gerçekleştirdik. Bu binalarda patlamadan dolayı herhangi bir temel ve yapısal hasar görülmediği tespit edildi. Daire içi taşıyıcı olmayan duvar, pencere ve çatı bölümlerinde meydana gelen hasarlarla ilgili gerekli tespitler yapıldı ve onarıma süratle başlandı. Tahliye edilen diğer 4 bina için altyapı hizmetleri hızla sağlanıyor. Taşınmaz maliklerinin dairelerine yerleşimlerini de 8 Şubat tarihinde tamamladık.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımızın katkılarıyla patlama nedeniyle hasar meydana gelen ve sonrasında yıkımını gerçekleştirdiğimiz binanın 1 yıl içinde yeniden yapımını gerçekleştirip hak sahiplerine bu süre zarfında kira yardımı yaparak evlerini teslim edeceğiz.

Başkanımız Hilmi Türkmen yaşanan olayla ilgili yaptığı açıklamalarda, “Hemşehrilerimizi bu yıl bitmeden yeni evlerine taşıyarak bu acı olayın izlerini tamamen sileceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gece gündüz demeden milletimizin emrinde olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Haberin videosu için tıklayınız.

Tarih : 9 Şubat, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan