ÇÖLYAK HASTALARINA GLUTENSİZ ÜRÜN PAKETİ HEDİYESİ

Günümüzde hızlı bir artış gösteren Çölyak hastalığı birçok insanın yeme içme alışkanlıklarının değişmesine sebep oluyor. Glutensiz beslenmesi gereken Çölyak hastaları bu ürünleri bulmakta hem zorlanıyor hem de ödeme noktasında sıkıntı yaşayabiliyor.

Üsküdar Belediyesi bu kapsamda Çölyak hastalarını yalnız bırakmıyor. Üsküdar’da bulunan Çölyak hastaları için hazırlanan glutensiz ürünlerden oluşan koliler Üsküdar Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından kapı kapı dolaşılarak vatandaşların evlerine bırakılıyor.

Üsküdarlıların bu hizmetten dolayı teşekkürlerini sundukları Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Birçok insanımızın yaşadığı önemli bir rahatsızlık Çölyak. Bu kardeşlerimizin buğdaydaki glutene hassasiyetleri var ve yediklerinde ciddi sağlık sorunları yaşıyorlar. Uygun ürünler kolay bulunmuyor, bulunsa da hayli pahalı. Sosyal Hizmetler Müdürlüğümüz onları da unutmuyor.” diyerek Çölyak hastalarına dikkat çekti.

Üsküdar’da ikâmet eden Çölyak hastalarının glutensiz ürün paketi alabilmeleri için Üsküdar Belediyesi 444 0 875 numaralı çağrı merkezini arayıp başvuru yapmaları yeterli olacaktır.

Tarih : 22 Eylül, 2020
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan