ÇAMLICA CAMİİ’NDE YAZ KURAN KURSLARI KAPANIŞ PROGRAMI DÜZENLENDİ

Belediyemizin ve Üsküdar Müftülüğü’nün birlikte düzenlediği yaz Kuran kursları kapanış programı Çamlıca Camii’nde yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Çamlıca Camii’nde düzenlenen kapanış programına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Üsküdar İlçe Müftüsü Esat Yapıcı ve Üsküdarlı çocuklarla aileleri katıldı.

Program, İTO Marmara Anadolu İmam Hatip Lisesi yaz kursu öğrencisi Muhammed Esed Can’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Üsküdar Müftülüğü Çocuk Korosunun birbirinden güzel ilahiler seslendirdiği programda bir konuşma yapan Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen, ‘’Bugün Asrın mührü Çamlıca Camii’nde yaz Kur’an Kursuna devam eden sevgili evlatlarımızın sevincine ortak olmak, onlarla birlikte kapanış programını gerçekleştirmek üzere bir aradayız. Çocuklarımızın küçük yaşlarda bu yaz kurslarına gitmeleri çok önemli. Çocuklarımız bizim en büyük zenginliğimiz. Camilerimizde çocuk seslerinin devam etmesini işte bu kurslara, eğitim faaliyetlerine borçluyuz. Bu yüzden başta Üsküdar Müftülüğümüze ve emeği geçen hocalarımıza teşekkür ediyorum.’’ dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, ‘’Kur’an’ı öğrenmek ve öğretmek en hayırlı iştir. 90 bin camide 40 bine yakın Kur’an Kursumuzda 2 milyona yakın çocuğumuz bu yıl Kur’an eğitimini tamamladı. Ne mutlu sizlere hayatınızın en hayırlı anlarını geçirdiniz. Çocuklarımız, yaşları ilerlediği zaman bugünleri hayırla hatırlayacaklar.’’ ifadelerini kullandı.

Gün boyu süren programda, öğrenciler tarafından şiirler seslendirildi, hadis sunumları yapıldı. Çocuklar, eğlenceli sahne etkinlikleri, çocuk oyunları, şişme oyun parkurları ile gönüllerince eğlendiler. Başkan Hilmi Türkmen tarafından çocuklara çeşitli ikramlar sunuldu.

Tarih : 20 Ağustos, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan