“CAMİ PROJELERİ SERGİSİ” BAĞLARBAŞI KONGRE VE KÜLTÜR MERKEZİ’NDE

Üsküdar Belediyesi olarak Selçuklu'dan Osmanlı'ya uzanan bir dönemin en nadide cami projelerini modern bir formda tanımlayan Mehmet Osmanlıoğlu’nun Cami Projeleri Sergisi'nin açılışını 6 Aralık tarihinde Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirdik.

Açılış törenine Üsküdar Belediye Başkanımız Hilmi Türkmen ve çok sayıda davetli katılım sağladı.

Açılışta konuşan başkanımız Hilmi Türkmen, “Bugün Üsküdar'da Bağlarbaşı Kongre Merkezi'nin fuaye alanında çok özel bir sergiye ev sahipliği yapıyoruz. Mimar ve yazar Mehmet Osmanlıoğlu'nun cami projeleriyle ilgili bir sergisi. Çok değişik, çok özgün çizgileri olan güzel bir cami projeleri içerisindeyiz. Özellikle bu projeyi gençlerin ve üniversite tahsilini mimarlık, mühendislik üzerine yapanların ya da yapmak isteyenlerin görmelerini arzu ederim. Camiler bizim hem medeniyetimizin hem inancımızın, değerlerimizin vazgeçilmezidir. Camisiz bir hayat asla düşünülemez. Bizim camilerimizin bir taraftan estetik olması lazım, güzel olması lazım. Müslümanın toplu ibadet yaptığı mekânlar en güzel mekânlar olmalı ve fonksiyonel olmalı yani insanların camilere çok kolay girip çıkabilmesi lazım. Engellisi var, yaşlısı var, hastası var. Vatandaşlarımız bu camilere çok kolaylıkla girip çıkabilecek bir tarzda, bir mimaride yapılması gerekir. Mehmet Osmanlıoğlu beyefendinin eserlerinde bu özellik var.” şeklinde konuştu.

Mehmet Osmanlıoğlu’nun 39 yıllık mesleki tecrübesiyle abidevi mimari alanında yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği 53 cami ve külliye projesinden bir bölümünün yer aldığı aynı zamanda Selçuklu, neo-klasik ve geç dönem Osmanlı mimarisinin kısmen güncellenmiş örneklerinin bulunduğu sergi 13 Aralık tarihine kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Tarih : 7 Aralık, 2021
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan