BELEDİYEMİZDEN HEM İHTİYAÇ SAHİPLERİNE HEM DE MAHALLE BAKKALLARINA BÜYÜK DESTEK

Üsküdar Belediyesi olarak Ramazan yardım kartlarının sadece mahalle bakkallarında geçerli olduğu bir uygulama başlattık. Bu sayede Ramazan ayında hem ihtiyaç sahiplerinin yüzü gülecek hem de ekonomik anlamda zor günler geçiren mahalle bakkalları rahat bir nefes almış olacak.

Ramazan aylarında ihtiyaç sahiplerine dağıtılan gıda kolisi uygulaması yerine Ramazan destek kartı uygulaması başlatarak kartları sadece mahalle bakkallarında geçerli olacak şekilde düzenledik. Böylelikle ihtiyaç sahipleri, belirlenen ürünler yerine ihtiyacı olan ürünleri alma imkânına kavuştu.

Uygulamada Üsküdar ilçesinde yaşayan 6 bin ailenin Üsküdar destek kartlarına 500’er TL’lik nakit yardımda bulunduk. Verilen kartları sadece mahalle bakkallarında geçerli hale getirdik. İhtiyaç sahipleri, alkol ve sigara dışındaki şeker, yağ, çay, bakliyat ve benzeri tüm ihtiyaçlarını mahallelerindeki bakkallardan temin edebilecek. İhtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek, mahalle bakkallarına ise can suyu olacak uygulamamıza Üsküdar’daki 450 bakkal esnafının 240’ı dahil oldu.

Başkanımız Hilmi Türkmen, uygulama ile ilgili yaptığı açıklamada, ‘’Üsküdar Belediyesi olarak öncelikle ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza Ramazan kolisi dağıtmak yerine maddi destek sağlamanın daha iyi olacağını düşündük. 6 bin ihtiyaç sahibi vatandaşımızın Üsküdar destek kartlarına 500’er lira yatırdık. Bununla da kalmadık, vatandaşlarımız ramazan ihtiyaçlarını gidip büyük zincir marketler yerine her gün selamlaştıkları mahallelerindeki bakkal esnafından alsın istedik. 240 bakkalımız hemen uygulamaya dahil oldu. Vatandaşlarımız çaydan şekere, makarnadan ayçiçek yağına tüm ihtiyaçlarını mahalle bakkalından karşılıyor. Bu uygulama ile mahalle kültürünü geliştirip ayakta tutmayı, ihtiyaç sahiplerine destek olurken, mahalle bakkallarını da desteklemeyi amaçlıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

Tarih : 14 Nisan, 2022
Üsküdar Belediyesi İktisadi ve Sosyal Tesisler
uskudarkentas.com.tr
Tebessüm Kahvesi
Nevmekan